Pag51_F OFFICE
Compartir

16-05-2016

Primer avanç

La propera edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic va prenent forma i, coincidint amb l’entrega dels Premis CineAsia 2016, s’han fet públics alguns dels títols que s’hi podran veure. Les pel·lícules confirmades són l’última cinta del reconegut director cantonès Johnnie To, Office, una comèdia dramàtica a ritme de musical; i The Case of Hana & Alice, del mestre japonès Shunji Iwai, preqüela animada del film d’imatge real del mateix Iwai del 2004, Hana & Alice.

Johnnie To s’ha endinsat a Office en el gènere musical per analitzar d’una manera crítica i políticament incorrecte les interioritats d’una gran empresa. El film es projectarà en el marc del Hong Kong Day del Festival Nits, que tindrà lloc el divendres 15 de juliol. El film de To ha guanyat el guardó a Millor Guió, escrit per Sylvia Chang, en els Premis CineAsia.

Els Premis CineAsia han tingut com a gran vencedora El Nen i la Bèstia, l’última obra mestra de Mamoru Hosoda, autor de Wolf Children i Summer Wars. S’ha emportat el guardó més preuat, el de Millor Pel·lícula Asiàtica, i els de Millor Pel·lícula Japonesa i Millor Banda Sonora. El Festival Nits de cinema oriental de Vic va oferir el passat mes de febrer una preestrena d’aquest film que arribarà el 22 d’abril als cinemes de casa nostra de la mà de A Contracorriente Films.

I parlant de Japó, la filmografia recent del país protagonista de l’edició 2016 del Festival Nits tindrà una presència destacada del 12 al 17 de juliol a Vic. Entre les pel·lícules que es podran veure hi haurà una petita gran meravella: The Case of Hana & Alice. Un anime amb la firma de Shunji Iwai que ens transporta a les aules d’una escola de secundària on les dues protagonistes intentaran arribar al fons d’una misteriosa desaparició. The Case of Hana & Alice va guanyar el Premi de Bronze del Públic en l’última edició del FantAsia International Film Festival i viurà la Spanish Premiere en el marc del Festival Nits de cinema oriental de Vic, dins la secció oficial competitiva.

Compartir