QIN YI
Compartir

Entrega del Premi d’Honor a Qin Yi

El Premi d’Honor, atorgat per la Fundació Institut Confuci de Barcelona, el Festival Nits i Casa Àsia és per a Qin Yi, una de les grans actrius xineses de tots els temps.

Nascuda el 1922 a Shanghai, Qin Yi va ser una cinèfila precoç. De petita mirava pel·lícules de l’actriu del cinema mut xinès Ruan Lingyu. Durant la invasió japonesa a la Xina es va convertir en una gran activista. Després de la guerra va esdevenir una estrella molt popular i va protagonitzar clàssics com Railway Guerrillas, Song of the Youth i Woman Basketball Player No 5, on interpretava dones de caràcter fort i conviccions fermes. Als anys 80 va triomfar a la televisió amb sèries dramàtiques com Under the Eaves of Shanghai. Als seus 95 anys encara fa cinema: aquest any ha rodat Kûkai amb l’il·lustre Chen Kaige.

La col·laboració entre la Fundació Institut Confuci de Barcelonai el Festival Nits té un dels seus millors resultats en el premi a l’anomenada Ingrid Bergman xinesa, la immortal Qin Yi.

中国女演员秦怡 由巴塞罗那孔子学院基金会、比克 电影之夜和亚洲之家颁发的终生艺术 成就奖获奖者秦怡,是中国历史上最 伟大的女演员之一。 1922年出生于上海的秦怡自小就是 个影迷。她从小就爱看中国女演员阮 玲玉的默剧。在日本侵略中国的那段 时间她成为了知名的积极分子。战争 之后,她又一举成为十分受欢迎的电 影明星,曾主演过《铁道游击队》、 《青春之歌》、《女篮五号》等脍炙 人口的佳作,塑造了坚强、自信的女 性角色。在八十年代她凭借电视剧《 上海屋檐下》备受欢迎。 在她95岁时还在出演电影,今年她 出演著名导演陈凯歌的电影《空海》 (《妖猫传》)。 巴塞罗那孔子学院基金会与比克电 影之夜此次联合颁奖,将此份荣誉授 予号称中国的英格丽•褒曼的伟大女演 员秦怡。