VCD_stills_04
Compartir

Nit Vampírica

JIANGSHI! 殭屍
FES EL VAMPIR XINÈS

Jiangshi! Oblideu els estilitzats i vanitosos vampirs europeus, no hi ha res com un vampir xinès! Aquestes criatures reanimades es remunten a la Dinastia Qing (per això sempre porten una túnica oficial d’aquell període). Sempre es mouen fent saltirons cap endavant, amb les cames juntes i els braços estesos, perquè es veu que els monjos taoistes transportaven els cadàvers de nit, amb dos bastons llargs que posaven dins les mànigues dels difunts. Quan la gent els veía de lluny els semblava que el cadàver es movia sol… Aquí va començar tot.

Aquest any, al Festival Nits farem una nit Jiangshi!, els vampirs xinesos. I tothom que vingui disfressat i comportant-se com un jiangshi tindrà l’entrada gratuïta. Prepareu paper i boli que a continuació us diem els passos que heu de seguir:

1. Maquilleu-vos la cara grisa, poseu-vos una dentadura horrible (o deixeu la que ja teniu si sou fumadors i no us renteu mai les dents), vestiu-vos amb la túnica i barret taoista, alceu els braços horitzontalment, rígids, i, amb les cames juntes, comenceu a fer salts per perseguir gent i absorbir-los la força vital.

2. La posible víctima pot sobreviure si es queda ben quieta i aguanta la respiració. En aquest cas s’ha de tenir en compte que hi ha la possibilitat de morir ofegat.

3. El jiangshi té pànic de la roba interior. No se sap per què, però veient alguns models de tanga es pot entendre i compartir el seu rebuig. Poseu-vos uns calçotets hawaians i segur que no s’acostaran.

4. Només els pot aturar un monjo taoista, posant-los un paper d’arròs amb un encanteri al front. Llavors, es queden immòbils i fins i tot se’ls pot fer pessigolles.