portada KFG
Compartir

Presentació del llibre ‘Kung Fu Girls’!

Dimecres, 7 de febrer de 2018, 19.00 h.
Fundació Institut Confuci de Barcelona. Elisabets 10
Entrada gratuïta

Presentació del llibre Kung Fu Girls!, amb la presència dels seus autors.

Tigre i Drac va popularitzar al món occidental l’univers de les guerreres asiàtiques, dones atractives i valentes, independents, rebels i expertes en les arts marcials. Però el cinema xinès, taiwanès i cantonès feia uns quants anys que gaudia d’una tradició de lluitadores, un cinema que es remunta als primers temps de la literatura wuxia.

Des de les primeres pel·lícules d’espases fins a les Girls with Guns dels 90, passant pel cine de kungfu o les Taiwan Black Movies, el cinema d’acció xinès ha comptat amb infinitat d’estrelles marcials femenines, un llegat que arriba fins a avui. A elles, a actrius com Cheng Pei-Pei, Angela Mao, Sharon Yeung, Sibelle Hu, Kara Wai, Michelle Yeoh, Cynthia Khan, Moon Lee o Zhang Ziyi, dediquem aquest cicle i el llibre KUNG FU GIRLS!, escrit per Domingo López i Jorge Endrino i il·lustrat per Toni Benages.

És el tercer llibre d’assaig cinematogràfic publicat per al festival.No us quedeu sense!, o plorareu com uns homes allò que no heu sabut defensar com a dones.

La publicació del llibre i la retrospectiva KUNG FU GIRLS! compten amb la col·laboració del Hong Kong Economic and Trade Office de Brussel·les. Aquest organisme vol destacar el rol de les dones al cinema d’acció de Hong Kong a través d’una retrospectiva de cinc títols i dos documentals, a banda de diferents sessions especials.