57_F_THE MAN FROM KATMANDU2
Compartir

05-07-2019

El Festival Nits, un pont molt sòlid entre Orient i Occident

El Festival Nits de cinema oriental (Vic, 15-21 de juliol) presenta, sota el segell Ruta Marco Polo, aquells projectes cinematogràfics que inclouen el treball conjunt entre professionals d'Orient i Occident, en qualsevol àmbit de la producció cinematogràfica.

Entre els casos més evidents d’aquesta edició hi ha el film The Man from Kathmandu (Pema Dhondup. Nepal, EUA, Espanya, 2019), amb un equip d'intèrprets i especialistes de l’estat espanyol.

També cal destacar el documental I’m the White Tiger (Lee Chiu, Hong Kong 2018), sobre l’actor i especialista anglès Mark Houghton que ha acabat essent una llegenda de les arts marcials a la indústria del cinema de Hong Kong.

Dins d’aquesta línia, a les pantalles del Festival Nits es podran veure quatre curtmetratges dirigits a la Xina per alumnes de l’ESCAC - Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya -, dins el programa d’intercanvi Looking China, realitzat aquest 2019.

Prop del 80% dels films programats al Festival Nits arriben a Vic gràcies a la visita anual de l'equip programador al FilmArt - Hong Kong International Film & TV Market, el principal mercat de cinema asiàtic que té lloc cada mes de març. Aquest 2019 el Festival Nits hi ha participat per desè any consecutiu, consolidant el seu paper de nexe entre productors asiàtics i distribuïdors i altres professionals catalans.

Així mateix, ha iniciat noves col·laboracions amb agents de la cinematografia asiàtica com ara el BIKY - Busan International Kids and Youth Film Festival, del qual prové la sessió de curtmetratges que inaugura les Nits més petites (sessions matinals per a tots els públics al Cinema Vigatà).

Compartir