Informació

INFORMACIÓ BÀSICA

 

El Festival Nits de cinema oriental té com a objectiu apropar la cultura asiàtica a través de diferents expressions, especialment el cinema però també d’altres facetes com la gastronomia o les arts plàstiques i escèniques (exposicions, tallers, mostra d’arts marcials, representacions de contes populars, etc.).

El festival inclou una secció oficial a competició amb els Premi del Jurat, Gat de la Sort del Públic i Premi de la Crítica. Hi ha també una secció infantil, retrospectives, sessions especials i maratons temàtiques com la Nit Golfa o la Nit del Terror.

Les pel·lícules són en versió original subtitulada en català o castellà, i algunes també a l'anglès. Algunes sessions infantils són doblades al català.

Les pel·lícules no tenen classificació per edats. El festival declina la responsabilitat en cas que els pares no trobin adequats per a nens els films projectats fora de les sessions específicament infantils. No es retornaran els diners de les entrades si s’abandona la sala un cop començada la sessió.

Les sessions infantils de dimarts a divendres al Cinema Vigatà i totes les de la Bassa dels Hermanos són gratuïtes. Les entrades a les projeccions del Cinema Vigatà tenen un cost de 4 euros. El preu de les sessions dobles i de matinada serà de 6 euros. Els menors de 3 anys tenen entrada gratuïta.

L’abonament Nitòman dóna accés a totes les sessions per un únic preu de 40 euros. Es pot sol·licitar per internet en aquesta web o a la taquilla del Cinema Vigatà.

Els sopars a la Bassa dels Hermanos són a preus populars i no necessiten reserva prèvia. Es podran adquirir els tiquets a partir de les 19 hores i es començaran a servir a partir de les 20 hores. Podreu consultar els menús i preus al programa de mà i a la pàgina web del festival.

Durant el sopar nepalès es farà una recaptació voluntària per a col·laborar amb els afectats del terratrèmol del Nepal de 2015.

L’Escenari Obert de la Bassa dels Hermanos oferirà diferents espectacles i exhibicions de 20 a 22 hores.

En cas de pluja, els sopars i les projeccions a la Bassa dels Hermanos estaran garantides per la instal·lació d’una carpa on aixoplugar-se.

El festival instal·larà un punt d’informació a la Bassa dels Hermanos. En aquest punt el públic podrà votar les pel·lícules de la secció oficial.

Al vestíbul del Cinema Vigatà hi haurà un estand de Kritik, botiga de còmics, manga i oci. També es podrà trobar marxandatge del Festival Nits i la revista Eikyô, influencias japonesas.

La Biblioteca Joan Triadú editarà una guia de lectura sobre el Japó, el país protagonista de la 13a edició.

La Nit del Terror, el divendres 15 de juliol a la matinada, comptarà amb la presència de representants del TAC (Terror Arreu de Catalunya) que presentaran aquesta associació de certàmens de cinema de terror i fantàstic.

ESPAIS HABITUALS DEL FESTIVAL NITS A VIC

A.- Biblioteca Joan Triadú / Bassa dels Hermanos
Carrer Arquebisbe Alemany, 5 Tel. 93 883 33 25

B.- Cinema Vigatà
Carrer Verdaguer, 22 Tel. 93 885 20 65

C.- Oficina de Turisme de Vic
Carrer de la Ciutat, 4 Tel 93 886 20 91

D.- Jazz Cava
Rambla Montcada, 5 Tel 93 889 25 05

E.- Creacció
Dr Junyent, 1 – Edifici Casa de Convalescència. Tel. 93 881 55 33

F.- Centre Cívic Can Pau Raba
Carrer Raval Cortines, 24. Tel. 93 886 47 24