COLOUR OF THE GAME FOTO A
Compartir

22-07-2018

El Jurat del Festival Nits premia el retorn del cinema negre genuí de Hong Kong

 

Colour of the Game (Kam Ka Wai, Hong Kong 2018) ha rebut el Premi del Jurat de la 15a edició del Festival Nits “per ser un retorn honest i eficaç al cinema de gàngsters dels noranta". El Jurat, format per Mònica Garcia Massagué, Toni Benages i Omar Parra destaca la “moralitat difosa del film, on no és possible distingir els límits del bé i del mal”. Ha concedit també una Menció Especial al documental The Cambodian Space Project: Not Easy Rock’n’Roll (Marc Eberle, Austràlia-Cambodja 2015), “una història colpidora que ens ha descobert un país, una societat i la reivindicació de la figura femenina a través de la música i de l’amor”.

D’altra banda, el Premi del Públic i el Premi de la Crítica han coincidit en la tria del film tailandès Bad Genius (Nattawut Poonpiriya, 2017) com a millor pel·lícula d’aquesta edició. Els espectadors han premiat l’originalitat i la intensitat d’aquest film protagonitzat per estudiants superdotats que venen el seu coneixement als companys de classe utilitzant els mètodes més enginyosos per copiar. El públic va fer evident la seva predilecció durant la projecció, resistint la pluja, per descobrir el final d’una trama trepidant amb triple gir.

A la sessió de cloenda celebrada el diumenge 22 a les 18 h al Cinema Vigatà, s’han projectat els 8 curtmetratges que han participat a la primera edició del concurs Vicsudon, i el públic assistent ha premiat en directe el film Kaiju Porqui de Ferran Carbonell.

Convidats que deixen empremta
Entre els moments més impactants d’aquesta edició, destaca la visita dels protagonistes del film Heroes Unite (Eiji Kamikura, Japó 2018) que van passejar per Vic amb els vestits d’aquests superherois increïblement populars al Japó. Abans de la projecció van interactuar de nou amb el públic infantil i adult que va assistir massivament a la sessió.
Durant la seva estada, el productor del Heroes Unite, Shin Iizawa, va rebre el Premi a la Trajectòria del Festival Nits per la seva prolífica carrera (més de 5.000 films produïts).

Altres convidats han estat: Aether Lee, productor del documental taiwanès A Foley Artist (Wang Wan-Jo, 2017) i Reji Hoshino (responsable del recull de curts japonesos Tetsudon que es presenta per tercer any consecutiu al Nits).
I els directors dels curtmetratges Meiying MG-01 (Adrià Guxens, 2018), Sota l’olor de la figuera (Dawnoi Martí, 2018) i The Stained Flag (Dhanraj Barkote, 2018).

Presència de diplomàcia internacional
L’assistència de representants diplomàtics de països amb films programats al Festival augmenta any rere any. En aquesta edició, Vic ha rebut el cònsol general del Japó, l'Hble. Sr. Naohito Watanabe, la vicecònsol de la Xina a Barcelona, la Sra. Lu Cijun i la Sra. Samerjit Limlikit, representant de l’Ambaixada Reial de Tailàndia a Madrid.

El Festival Nits de cinema oriental 2018 ha presentat un total de 31 films produïts a la Xina, al Japó, Hong Kong, Tailàndia, Cambodja, Taiwan i a l’Índia. De les 21 pel·lícules estrenades a les pantalles de Vic, tretze han estat Premieres internacionals.

El certamen ha dedicat restrospectiva i nova publicació de la Biblioteca Nits a Stephen Chow, el director i actor de Hong Kong responsable del film que va inaugurar el Festival Nits en la seva primera edició l’any 2004: Shaolin Soccer, que ha inaugurat de nou la 15a edició.

Els Nitòmans han pogut gaudir també de 32 activitats paral·leles: concerts, exhibicions d’arts marcials, espectacles de dansa, tallers, exposicions i xerrades, entre l’1 i el 15 de juliol amb el programa Més Nits!, i a partir del dia 17 dins el certamen.
Així mateix, el Festival segueix sumant complicitats dins el territori (amb més de 30 entitats implicades en la seva organització) i en el sector cinematogràfic del país, a través del suport a joves creadors.

La fidelitat del públic a les sessions nocturnes de la Bassa dels Hermanos és absoluta i, a més, aquest any ha augmentat l’assistència a les projeccions del Cinema Vigatà. El total d’espectadors que han gaudit de la 15a edició del Festival Nits de cinema oriental es manté lleugerament per damunt dels 10.000.

Compartir