MitakaSumo-145
Compartir

31-05-2017

Festival Nits: l’enllaç entre el cinema català i el cinema asiàtic

El Festival Nits promou i fa el seguiment de tot allò que té a veure amb el cinema asiàtic a Catalunya, en col·laboració permanent amb múltiples professionals, festivals i entitats.

Així mateix, gràcies a la secció Ruta Marco Polo, on es presenten films occidentals amb ingredients asiàtics, el Festival duu a terme l’assessorament a diversos projectes audiovisuals catalans que tenen connexions amb la cultura i els països orientals.

Aquest any, el programa inclou curtmetratges dels joves talents Rubèn Ventura i Adrià Guxens. El primer va presentar el seu treball Alma a la 13a edició del Festival i gràcies a la repercusió mediàtica va trobar finançament per rodar al Japó el seu segon curt documental: Mitaka Sumo School, que veurem enguany. Pel que fa a Guxens, presenta Bittersweet Memories, un homenatge emotiu al seu ídol Wong Kar-wai. Mentrestant, ultima la postproducció de Meiying MG-01, un curtmetratge que compta amb la producció associada del Festival Nits i un membre de l’equip del certamen, la xinesa Jinjin Chen, en el seu rol protagonista.

El 2016, el Festival també va acollir la presentació del projecte documental Godzilla & Hiroshima del director Jonathan Bellés, que es podrà veure en futures edicions.

Compartir