Japan Foundation

Japan Foundation és l’única organització mundial japonesa especialitzada en intercanvis culturals internacionals. Va ser fundada el 1972 com una corporació especial dins de la jurisdicció del Ministeri d’Assumptes exteriors, i el 2013 es va convertir en un institut administratiu independent.

Les principals àrees d’activitat són tres: l’intercanvi d’art i cultura, l’ensenyament de l’idioma japonès per a estrangers, i la investigació i l’intercanvi cultural. Hi ha una oficina principal situada a Shinjuku (Tòquio); una altra oficina a Kyoto, i dues organitzacions afiliades (El Centre Internacional de Japonès i el Centre Internacional de Kansai), al Japó. Tenen 24 oficines repartides en 23 països (d’entre les quals n’hi ha dues d’enllaç del centre asiàtic) i a l’abril de 2010 van obrir una oficina a Madrid. 

D’entre moltes de les activitats que fa JFMD us presentem els materials en línia per poder estudiar japonès. Desenvolupen materials adequats per als diferents interessos i objectius dels aprenents. Amb aquests materials podreu aprendre japonès d’una manera divertida i dinàmica. Per fer-ho s’utilitzen una gran quantitat de recursos: imatges, vídeos, àudios i il·lustracions.

 

Anime i manga en japonès

 

www.anime-manga.jp/spanish

Us convertireu en un protagonista d’anime i manga i podreu aprendre les expressions o frases nipones més comunes. El japonès varia bastant la manera de parlar depenent del sexe, l’edat, el caràcter o la regió. Si enteneu aquestes diferències, gaudireu més mirant anime i manga. A més, podeu aprendre onomatopeies, que són molt típiques d’aquest idioma, a través de les escenes o els àudios de manga i anime.

 

El repte de l’Erin! Aprenem japonès

 

www.erin.ne.jp/es
En aquest material se segueix una història inventada d’una estudiant d’Anglaterra que viu al Japó durant un any. Podreu estudiar mentre gaudiu de
la història perquè hi ha inclosos tots els nivells. A més, a través de qüestionaris o minivídeos, podreu veure unes pinzellades de la cultura tradicional, la cultura popular i la vida quotidiana dels japonesos. 

 

A part d’aquests materials hi ha moltes més coses. Feu-hi un cop d’ull!