Kung Fu Girls!

Tigre y Dragón va mostrar per primera vegada al món occidental l'univers de les Dragon Girls en un gènere, el del cinema d’acció, que no acostuma a cedir el protagonisme a les dones. La Xina, Taiwan i Hong Kong, però, tenen una llarga tradició de lluitadores, que es remunta als primers temps de la literatura wuxia, amb llegendes tan conegudes com Hua Mulan. Des de les cintes d'espases de Cheng Pei-Pei a la heroïna emmascarada Black Rose dels anys 90, el cinema d'acció asiàtic ha continuat amb infinitat d'estrelles marcials femenines. Un llegat que arriba fins als nostres dies.

A elles, actrius com Angela Mao, Sharon Yeung, Sibelle Hu, Kara Hui, Elsa Yeung, Michelle Yeoh, Cynthia Yeung, Moon Lee, Zhang Ziyi i Maggie Q, està dedicat aquest llibre. Un repàs exhaustiu del protagonisme femení en el gènere d’acció, amb un context històric, galeria d’imatges de les actrius més destacades, fotogrames de pel·lícules, il·lustracions originals, entrevistes i guia de pel·lícules.

Aconsegueix el teu exemplar

 

Preu: 20€ (amb enviament a domicili: 25€)

Formulari de compra

Fitxa tècnica

Títol: Kung Fu Girls! Las actrices de acción de Hong Kong y China
Gènere: assaig/cinema
Autors: Domingo López i Jorge Endrino
Il·lustrador: Toni Benages
Pàgines: 200
Format: 150x230 mm.
PVP: 20 euros
Data de publicació: 18 de juliol de 2017
Edita: Festival Nits de cinema oriental de Vic

Els autors

Domingo López_ Coprogramador del Festival Nits de cinema oriental de Vic. És autor o coautor de llibres com Wild Wild East. Del curri Western al Soja WesternMade in Hong KongLa Marca de Frankenstein Johnnie To: redefiniendo el cine de autor. Ha dedicat tota la seva vida professional a la difusió de cinematografies desconegudes i és codirector del programa Hollybrut a Paramount Channel.

Jorge Endrino_ Informàtic de professió i cinèfil per afició, la seva passió pel cinema d'Orient s'ha convertit en obsessió i d'aquí va néixer Asiateca.net el 2005. Un espai dedicat a la difusió de les cinematografies asiàtiques en tota la seva extensió. Ha participat en els dos volums de l'Anuario CineAsia i a Kaijû! Quadern de camp.

Toni Benages_ Llicenciat amb grau per la universitat de Belles Arts de Barcelona. Dibuixant, il·lustrador, professor de còmic a l’Escola d’Art i superior de disseny Pau Gargallo, programador del Filmats Film Festival de Badalona i director del Cryptshow festival. Entre els seus darrers treballs destaquem l’àlbum Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols (editorial Males herbes).