My Young Auntie
Compartir

21-05-2017

La dona, protagonista d’aquesta edició

Juntament amb la publicació del llibre Kung Fu Girls!, el Festival Nits dedicarà una retrospectiva a les protagonistes femenines del cinema d’acció xinès i cantonès. Mentre en els films d’acció occidentals les dones han estat pràcticament sempre relegades a
papers secundaris, a la Xina i a Hong Kong actrius com Moon Lee, Sharon Yeung Pan-Pan, Michelle Yeoh, Kara Hui, Maggie Q, Cheng Pei-Pei, Angela Mao o Mandy Ho s’han convertit en grans estrelles del gènere, amb films estrenats i reeditats en el mercat internacional.

La retrospectiva inclou títols tan emblemàtics com Yes, Madam (Ultra Force 2), My Young Auntie (Las garras de la tigresa), Iron Angels, Naked Weapon o els documentals Dragon Girls! Les amazones pop asiatiques d’Yves Montmayeur i The Beauties of the Shaw Studios, un viatge als vells temps del cinema de Hong Kong a través de les actrius principals d’aquest estudi. L’homenatge a aquestes dones d’acció continuarà més enllà del Festival, amb sessions de cinema que tindran lloc a l’Institut Confuci de Barcelona després de l’estiu.

Compartir