IMG_0016
Compartir

13-07-2017

Les dones entren en acció al Festival Nits de cinema oriental de Vic

La popular actriu xinesa Qin Yi serà homenatjada durant l’acte inaugural del Festival Nits.

La seu de la Fundació Institut Confuci de Barcelona va acollir ahir la presentació barcelonina del Festival Nits de cinema oriental, amb les intervencions del Director de la Fundació, Chang Shiru; Carme Puig, responsable de Festivals de Cinema de l’ICEC (Dept. de Cultura de la Generalitat de Catalunya); Anna Campoy en representació de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Vic i Quim Crusellas, Director del certamen.

El Sr. Chang Shiru ha celebrat que la 14a edició del festival tingui com a país convidat la Xina i ha anunciat el Premi d’Honor dedicat a l’actriu Qin Yi, de 95 anys, concedit per l’Institut Confuci, Casa Àsia i el Festival Nits. L’estrella del cinema xinès no podrà ser a Vic però rebrà el guardó en nom seu el periodista, guionista i amic de la intèrpret Wang Fang. L’entrega tindrà lloc en l’acte inaugural el dimarts 18 de juliol a la Bassa dels Hermanos, abans de la projecció del film xinès Cook up a Storm.

El Director del Festival Nits, Quim Crusellas, ha emmarcat aquest premi en una edició en la qual les dones coratjoses tenen el paper protagonista. Apart del llibre i retrospectiva dedicats a les Kung Fu Girls: estrelles del cinema d’acció a la Xina i Hong Kong, ha destacat el poder dels rols femenins que omplen el programa d’aquest any; tant en la secció oficial amb Mountain Cry, Mrs K o Strange Tales of Love and Strangers, com en els documentals Mira i Gulabi Gang o en les sessions infantils d’animació amb Ronja, la filla del bandoler de l’Estudi Ghibli.

Carme Puig ha destacat l’aposta femenina del Festival, així com la feina que fa “d’entendre la realitat social de Vic i treballar-hi” en referència a la col·laboració del certamen amb més de 30 entitats locals, en gran part membres de les comunitats asiàtiques. També en aquest sentit Anna Campoy ha mencionat la gran quantitat d’activitats paral·leles organitzades al voltant del Festival i com aquesta oferta de tallers i d’experiències culturals i gastronòmiques “facilita el diàleg entre cultures i el coneixement d’arts i d’artistes”.

El programa del Festival Nits 2017 inclou 40 films vinguts de la Xina, Japó, Hong Kong, les Filipines, Malàisia, Taiwan i l’Índia. 16 pel·lícules formen part de la Secció Oficial a Concurs, 15 de les quals són estrenes estatals i una (Munna Michael) és estrena mundial. Quim Crusellas ha agraït la confiança de la indústria, que permet al certamen presentar aquestes novetats.

Precisament aquest any el Festival Nits de cinema oriental de Vic i Movistar+ estrenen col·laboració amb la programació de les #SessionsMovistarPlus, entre les quals destaca l’estrena de Fabricated City, el blockbuster sud-coreà del 2017 dirigit per Park Kwang Hyun.

Augmenta també el nombre de convidats internacionals, entre els quals hi ha l’equip artístic de Strange Tales of Love and Strangers i de The Posterist: el cartellista Yuen Tai-Yung inaugurarà una exposició a Vic amb els seus cartells preferits i participarà en el col·loqui posterior a la projecció del seu film, el dissabte 22.

Compartir