La gran guerra Yokai1
Compartir

02-06-2016

Les Nits abans de les Nits

El Festival Nits de cinema oriental de Vic ja treu el nas des d’Orient però abans de la celebració del certamen del 12 al 17 de juliol, començarà a deixar-se sentir i veure al llarg del mes de juny i principi de juliol amb diferents activitats.

Un any més el certamen serà present al Festival Minipop de Tarragona i a la programació de Cineclub Vic. Hi haurà una sessió especial de cinema al Centre Cívic Can Pau Raba i ens veurem al Phenomena de Barcelona, al Cryptshow de Badalona i al Sant Cugat Fantàstic abans d’instal·lar-nos definitivament a Vic amb una completa programació que ben aviat us anirem revelant.

Cinema per a grans i petits
El Festival Nits portarà Hawaa Hawaai al Minipop de Tarragona, un conte de fades quotidià que narra la història d’Arjun i el seu afany per convertir-se en un gran patinador. La cinta es podrà veure el divendres 3 de juny a les 9 del vespre al passeig de les Palmeres de Tarragona.

Un thriller emotiu

Entre les activitats prèvies del certamen no podia faltar la tradicional sessió de les Nits a Cineclub Vic.
Serà el dimarts 21 de juny, a les 10 de la nit, a l’Espai ETC i s’hi podrà veure Lethal Hostage, un excel·lent thriller sobre la complicació de les relacions humanes i les reaccions inesperades narrat com un complex cub de Rubik que recorda les primeres obres de Takeshi Kitano, amb moments de tensa calma que precedeixen esclats de violència.

Bojos pel Kaijû al Phenomena

Els monstres japonesos seran protagonistes indiscutibles del Festival Nits 2016 a través del llibre Kaijû! Quadern de camp i d’una retrospectiva que farà un recorregut per alguns dels títols més representatius d’aquest gènere. Abans, però, la sala Phenomena i el Festival Nits de cinema oriental de Vic us proposen un programa doble Kaijû amb la projecció de dos clàssics, Inframan i King Kong se escapa.
La cita és el divendres 1 de juliol a les 20.45 hores en una de les Nits Grindhouse del Phenomena. Durant la sessió es projectaran tràilers d’algunes de les pel·lícules que es podran veure al Festival Nits de cinema oriental 2016.

Una tarda entre Yokais

En el marc del programa d’activitats relacionades amb la cultura asiàtica que tindrà lloc als Centres Cívics de Vic les setmanes prèvies al festival, el dissabte 9 de juliol hi haurà una sessió especial dedicada als Yokais

La jornada arrencarà a 2/4 de 6 de la tarda al CCVIC Can Pau Raba amb la xerrada Yokai: els monstres de la cultura japonesa a càrrec de Japanzone. A continuació Xevi Domínguez, l’artífex de la imatge del Festival Nits, ens mostrarà el procés de creació de Hikari, el yokai que il·lustra el cartell del certamen. Durant tota la tarda es podrà gaudir també de l’exposició de 12 il·lustracions de yokais de Jaume Salés. Tancarà aquesta sessió la projecció gratuïta de La gran guerra Yokai a partir de les 7 de la tarda.

Les Nits més fantàstiques i terrorífiques

El cap de setmana abans que el Festival Nits arribi a Vic hi haurà a Catalunya dues cites imprescindibles del cinema fantàstic i de terror: el veterà Cryptshow de Badalona i el Sant Cugat Fantàstic, que aquest 2016 celebra la seva segona edició.

La col·laboració d’aquest any amb el certamen badaloní es concretarà en la projecció d’un dels èxits recents del Festival Nits, la comèdia de terror Pee Mak. La pel·lícula tailandesa més taquillera de tota la història al seu país transcorre a un ritme frenètic i està farcida d’enginyosos acudits que la converteixen en un petit gran divertiment.

El Sant Cugat Fantàstic també aposta pel cinema asiàtic i en la seva programació es podrà veure la premiada pel·lícula coreana Un monstruo en mi puerta i el díptic japonès Parásito (part 1 i 2), basat en el popular manga creat per Hitoshi Iwaaki els anys 90

Compartir