destacat sock wave
Compartir

21-05-2017

L’èxit cinematogràfic de l’any a la Xina i Hong Kong s’estrenarà al Festival Nits

 

El Festival Nits de cinema oriental de Vic (18-23 de juliol) oferirà la première estatal de Shock Wave (Herman Yau, 2017), un thriller espectacular que ha estat èxit de taquilla a la Xina i Hong Kong, arrabassant el primer lloc del rànquing de recaptacions a Fast & Furious 8. Aquest film s’afegeix als dos títols prèviament anunciats: The Posterist (Hui See-Wai, 2016) i Vampire Cleanup Department (Yan Pak Wing i Chiu Sin Hang, 2016), dins la Secció Oficial del certamen.

The Posterist és un documental sobre Yuen Tai-Yung, il·lustrador dels cartells més mítics de la història del cinema de Hong Kong. La ciutat de Vic rebrà l’equip artístic de la pel·lícula, inclòs el posterista, que actualment té 76 anys d’edat i ha rebut diversos homenatges per part de la indústria del seu país. Aprofitant la visita de Yuen Tai-Yung, el Festival exposarà una mostra del seu treball.

D’altra banda, Vampire Cleanup Department suposa el retorn al popular cinema de vampirs xinesos. Combina humor i terror en un guió enginyós i genuí, farcit de referències al cinema d’aquest gènere a Hong Kong.

40 títols, entre llargmetratges i curtmetratges, completaran el programa d’un festival que es consolida com a referent del cinema asiàtic a Catalunya i a l’estat.

Compartir