Vicsudon-web
Compartir

30-05-2018

Neix el VICSUDON!, un concurs de curtmetratges basat en el Tetsudon japonès

El Festival Nits estrena aquest 2018 una nova iniciativa per fomentar la producció audiovisual, un concurs obert de curtmetratges de temàtica lliure amb dos únics condicionants: una durada màxima de 5 minuts i que hi aparegui la ciutat de Vic, així com elements característics del Festival Nits o del Més Nits (programació d’activitats que té lloc durant el mes previ al Festival, en els Centres Cívics de Vic).

BASES I INSCRIPCIÓ VICSUDON!

El concurs Vicsudon! s’inspira en les produccions japoneses Tetsudon, uns reculls anuals de curtmetratges realitzats per directors de cinema fantàstic i de culte del Japó, que el Festival Nits ha programat en les dues darreres edicions. L’objectiu és que l’originalitat del Tetsudon, la llibertat de les seves propostes i la interacció que es crea amb el públic, es reprodueixin en la seva versió vigatana.

El concurs serà coordinat pel director i productor japonès Reji Hoshino, guionista i un dels productors de cinema alternatiu més destacats del Japó. Cofundador del col·lectiu Tetsudon, Hoshino s’ha convertit en un dels convidats més estimats pels nitòmans que assisteixen a les boges sessions golfes d’aquestes antologies japoneses.

El públic és el jurat

Els curts participants es projectaran al Cinema Vigatà el diumenge 22 de juliol, en la sessió de cloenda del Festival Nits.
En Reji Hoshino actuarà de mestre de cerimònies guiant el públic en els habituals càntics del Tetsudon: “Torneu-me els diners!” o “Bravo, cabró!”. El públic confirmarà el seu veredicte votant el millor film al final de la sessió.

El premi al millor curtmetratge del Vicsudon! consisteix en un lot de discs Blu-ray o DVD i marxandatge del Festival Nits.

S’accepten tots els suports (incloses les gravacions realitzades amb mòbil). El format i la qualitat han de ser HD, perquè els curtmetratges es projectaran a la pantalla del Cinema Vigatà.

Període de rodatge i muntatge: de l’1 al 20 de juliol.
Data de lliurament: del 17 al 20 de juliol. Es poden lliurar presencialment al Punt d’Informació del Festival Nits, a la
Bassa dels Hermanos, o bé fent-lo arribar a l’adreça de correu electrònic: produccio@cinemaoriental.com.
Caldrà inscriure el curt al formulari que trobareu a les bases

Per a més informació, consulteu el text sencer de les bases:

BASES VICSUDON!

 

Compartir