Maneki
Compartir

26-06-2016

Nits literàries

El Festival Nits de cinema oriental de Vic va encetar l’any passat una nova línia d’actuació en el camp editorial amb la publicació de l’assaig cinematogràfic sobre western asiàtic Wild Wild East. Aquest 2016 ampliarem aquest camí iniciat amb dos nous títols que presentarem el dimecres 13 de juliol a partir de les 6 de la tarda a la Biblioteca Joan Triadú.

Kaijû! Quadern de camp proposa un acostament diferent al mític cinema de monstres japonès i no se centra només en les pel·lícules i els cineastes sinó en els autèntics protagonistes: les bèsties. L’autor Eduard Terrades, l’il·lustrador Carles Gañarul i el coordinador Domingo López han creat extenses fitxes que s’endinsen en el particular món d’una desena de monstres. A través de detallats dibuixos es donen a conèixer les seves particularitats fisiològiques, a banda d’anàlisis cinematogràfics de les seves filmografies i reportatges del gènere, amb col·laboracions de diferents especialistes en cinema asiàtic, així com una àmplia col·lecció de fotografies i cartells clàssics.

portada monstres original

 

Pels petits de la casa, el Festival Nits publicarà un llibre infantil on es relata i il·lustra una de les moltes llegendes que explica l’origen de la icona del nostre certamen: el Maneki-neko o gat de la sort. Maneki vol dir ’sigueu benvinguts’ i Neko significa ’gat’. “el gat que convida a entrar”. D’on ve aquest símbol? Quin és l’origen del generós i hospitalari Maneki-neko? El conte Les aventures de Maneki-neko, escrit per Robert Jové i il·lustrat per Jaume Salés, ens ho desvetllarà.

Maneki full

 

Save

Compartir