16265535_1583041958378887_4979342870480121265_n
Compartir

29-01-2017

Un any matiner

Enguany el Festival Nits de cinema oriental de Vic, emulant en YouYou, ha matinat i ha arrencat aquest dissabte 28 de gener coincidint amb l’arribada de l’Any Nou xinès, l’any del Gall. Una vetllada cinematogràfica i musical ha servit per donar el tret de sortida a les activitats al voltant del certamen i per donar a conèixer la imatge de la 14a edició i algunes de les novetats amb què arribarà. Durant aquest Festival Nits 2017 es dedicarà un llibre i una retrospectiva al paper protagonista de les dones en el cinema d’acció i d’arts marcials de Xina i Hong Kong i es potenciarà el programa Més Nits d’activitats relacionades amb l’Àsia als Centres Cívics de Vic.

Novetats a banda, la nit ha servit per presentar en primícia a Europa un dels films xinesos més espectaculars de la temporada, Call of Heroes. La unió de forces i talent de l’exitós director de cinema de gènere de Hong Kong Benny Chan i el mític Sammo Hung, coreògraf de les inventives escenes d’acció, ha fet les delícies del nombrós públic nitòman que s’ha acostat al Cinema Vigatà. Una pel·lícula amb els millors elements del cinema d’arts marcials, amb reminiscències de l’spaghetti western i un repartiment de primeres figures.

I de primícia en primícia. Després de la pel·lícula s’ha presentat al Casino de Vic el grup Zao format per la cantant osonenca d’origen xinès JinJin Chen i els músics Marc Vernis al piano, Franco Molinari, al baix i Joan Carles Aguerri a la bateria. Per a la seva primera actuació en directe, la banda ha escollit una selecció de cançons tradicionals xineses per donar la benvinguda al nou any.

Compartir