_MG_7572
Compartir

17-07-2016

Un públic fidel i apassionat

Les xifres de públic són molt similars a les de l’any passat, arribant als 9.000 espectadors en els diferents espais i accions del certamen. Malgrat les baixes temperatures nocturnes, més pròpies de la tardor que d’una nit d’estiu, la Bassa ha tornat a convertir-se en l’epicentre del festival, un punt de trobada on el cinema, la gastronomia i la cultura asiàtiques aconsegueixen reunir públics de totes les procedències i edats.

A banda del cinema al Vigatà i a la Bassa dels Hermanos, aquest any s’han incorporat espais de projecció com l’Espai Josep Romeu de la Biblioteca Joan Triadú, on s’hi han fet sessions a mitja tarda. Aquest recinte ha acollit també d’altres activitats relacionades amb el festival, com la presentació dels llibres Kaijû! Quadern de camp i Les aventures d’en Maneki-Neko; l’hora del conte asiàtic o l’exposició Do Da Cat, que es podrà veure fins a final d’estiu.

La Casa de la Convalescència és un dels altres espais que durant aquests dies s’han sumat a l’oferta asiàtica. A l’actual seu de Creacció s’hi ha realitzat un taller de cal·ligrafia i hi ha exposada la mostra Papers i Lletres, de l’artista Mihoko Ono. Aquestes activitats artístiques han acompanyat les III Jornades Empreserials d’Horitzó Àsia.

A la xifra d’espectadors del Festival Nits cal afegir-hi els participants als tallers, cursos i xerrades dedicats a l’Àsia que els Centres Cívics de Vic han acollit durant els 15 dies previs al seu inici. Una vintena d’activitats que han tingut molt bona rebuda i que tindran continuïtat de cara al 2017.

També s’han de tenir en compte les col·laboracions amb altres festivals i mostres que inclouen una sessió Nits dins les seves graelles, com el Minipop de Tarragona, el Phenomena o el Cryptshow de Badalona. Enguany, a més, la retrospectiva dedicada al gènere Kaijû eiga viatjarà a la Setmana de Terror de Donosti en una col·laboració entre aquesta mostra, Japan Foundation i el Festival Nits.

Compartir