posterist03
Compartir

07-07-2017

Una àmplia representació de convidats dels films seleccionats visitarà el Festival Nits

 

La propera edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic (18-23 de juliol) comptarà amb la presència d’artistes vinguts de Taiwan, Japó, la Xina i Hong Kong.

La jove actriu taiwanesa Yao Aining, protagonista de Strange Tales of Love and Strangers, arribarà a Vic acompanyada del director, Raita Kuramoto, i d’un representant de la productora Stardust Pictures.

Yuen Tai-Yung, dibuixant protagonista del documental The Posterist i de l’exposició El Supercartellista, també serà al Festival. Junt amb el director de la pel·lícula, Hui See-Wai, ens podrà explicar com ha viscut ser l’actor principal en un film, després de tants anys dedicant-se a traduir en dibuixos les imatges dels seus ídols cinematogràfics de Hong Kong.

Completen el grup de visitants internacionals dos artistes que ja han estat al Festival Nits anteriorment: el director japonès Hoshino Hisao, que ha coordinat l’antologia Tetsudon, The Kaiju Dream Match i animarà per segona vegada la Nit golfa, obligant-nos a decidir quins curtmetratges estimem i quins odiem. I Andrew Leavold, director australià especialitzat en cinema filipí, que aquest cop serà membre del Jurat i ens regalarà una divertida Masterclass. Completen el Jurat del Festival Nits el periodista Quim Casas i la Pemba Chhoti Sherpa Gole, cantant i coordinadora del Festival de cinema nepalès de Barcelona.

Amb la participació en el Festival Nits d’aquests professionals, artistes i autors destacats als respectius països, el certamen es posiciona com a festival especialitzat a escala internacional i alhora contribueix a difondre la imatge de la ciutat de Vic, el seu territori i cultura.

Adrià Guxens, director del curt Bittersweet Memories i Roberto Torregrossa, col·laborador del director de Mitaka Sumo School, Rubèn Ventura, seran els convidats catalans als quals podrem conèixer en aquesta 14a edició.

Compartir