portada KFG
Compartir

04-04-2017

En marxa el Verkami per finançar el nou llibre del Festival Nits

 

El Festival Nits de cinema oriental de Vic ampliarà aquest 2017 la seva oferta literària amb l’edició d’un tercer assaig cinematogràfic vinculat a la indústria asiàtica del cel·luloide. Es titularà Kung Fu Girls! Las actrices del cine de acción de Hong Kong y China i serà un homenatge a aquelles dones protagonistes del cinema d’arts marcials femení. El certamen ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per fer realitat aquesta nova empresa editorial, que firmen dos dels principals experts en cinema asiàtic al nostre país, Domingo López i Jorge Endrino, i que il·lustrarà Toni Benages.

Tigre y Dragón va mostrar per primera vegada al món occidental l'univers de les Dragon Girls en un gènere, el del cinema d’acció, que no acostuma a cedir el protagonisme a les dones. La Xina, Taiwan i Hong Kong, però, tenen una llarga tradició de lluitadores, que es remunta als primers temps de la literatura wuxia, amb llegendes tan conegudes com Hua Mulan. Des de les cintes d'espases de Cheng Pei-Pei a la heroïna emmascarada Black Rose dels anys 90, el cinema d'acció asiàtic ha continuat amb infinitat d'estrelles marcials femenines. Un llegat que arriba fins als nostres dies.

A elles, actrius com Angela Mao, Sharon Yeung, Sibelle Hu, Kara Hui, Elsa Yeung, Michelle Yeoh, Cynthia Yeung, Moon Lee, Zhang Ziyi i Maggie Q, està dedicat aquest llibre. Un repàs exhaustiu del protagonisme femení en el gènere d’acció, amb un context històric, galeria d’imatges de les actrius més destacades, fotogrames de pel·lícules, il·lustracions originals, entrevistes i guia de pel·lícules.

En acció per aconseguir finançament

Els pròxims 40 dies seran claus per la consecució d’aquest volum. És el temps que durarà la campanya a Verkami per aconseguir els 4.000 euros que han de permetre editar el llibre. La recompensa, o millor dit recompenses, d’avançar-se i reservar una unitat són moltes i variades i s’adapten a totes les butxaques. La principal és obtenir un exemplar signat a un preu més competitiu que el que tindrà més endavant. I a partir d’aquí...

Els més cinèfils podran complementar la compra del llibre amb un exemplar de Tigre y Dragón en BR o DVD; amb tres clàssics del cinema d’acció o el DVD de Princess Madam, editat per Trashorama. Els més Nitòmans també tenen diferents opcions de lot, com els que contenen la samarreta o la bossa de disseny exclusiu Nits 2017 Kick Like a Girl! o l’abonament que dóna accés a totes les pel·lícules del festival. Pels més petits hi ha l’opció d’adquirir una samarreta exclusiva per a ells o de viure les aventures del Maneki-Neko a través del llibre infantil editat pel festival. I els més col·leccionistes poden fer-se amb les il·lustracions originals de Toni Benages en format d’alta qualitat. I això no és tot... Hi ha també els lots Centres Cívics, CineAsia i Kritik, fruit de diferents col·laboracions que el certamen ha establert.

Fitxa tècnica


Títol
: Kung Fu Girls! Las actrices de acción de Hong Kong y China

Gènere: assaig/cinema

Autors: Domingo López i Jorge Endrino

Il·lustrador: Toni Benages

Pàgines: 200

Format: 150x230 mm.

+info

Compartir