Compartir

03-06-2021

Acció, anime i freakisme a la programació japonesa del Festival Nits 2021

La programació japonesa del Festival Nits de cinema oriental de Vic desplega tota la seva força en aquesta edició. Com és habitual, la filmografia procedent del país nipó tindrà un gran pes en el festival i aquest dijous s’ha fet una nova presentació virtual al Youtube del Festival, on s’han presentat els nous títols.

It's a Summer Film, de Soushi Matsumoto, serà a la secció oficial del Fesnits 2021. Un coming-of-age de gran bellesa que promet emocions a flor de pell. També en secció oficial es presentarà Josee, the Tiger and the Fish, de la mà de Selecta Vision. Un anime que adapta la història original de Seiko Watanabe, escrita el 1985, i de la qual ja s'havia produït un live action l'any 2003.

Com a novetat aquest any, el Festival Nits uneix forces amb Manga Barcelona i d'aquesta sinèrgia sorgeix una sessió doble protagonitzada pel superheroi Kamen Rider, amb dos títols dirigits per Keita Amemiya, director i creador de personatges fantàstics de culte.

Per als otakus i fans en general de la cultura popular japonesa, aquesta edició s'estrena el cicle Akihabara, que pren el nom del districte comercial de Tòquio i meca del freakisme japonès per excel·lència. On-Gaku: Our Sound és una de les propostes més originals i sorprenents del cicle. Un film dirigit per Kenji Iwaisawa sobre un curiós trio musical. També dins aquest cicle, dues cintes d'acció tokusatsu dirigides per Eiji Kamikur: Bright Star Sentai Gingasaijor i Special Agent JK Rinne.

La teen-slasher movie Beautiful Escape, protagonitzada per la popular actriu i model Inori Kirara també s'incorpora al Fesnits. Ambientada en una escola de secundària,  promet sang i venjança en clau adolescent. I per als amants del cinema de terror, l'estrena internacional de Versus: Unparalleled Violence és l'opció perfecta. Cinema extrem al festival amb una barreja de gore i acció en la seqüela dirigida per Hideo Sakaki i amb l'habitual Tak Sakaguchi de protagonista.

Per acabar, una proposta on el surrealisme i la diversió són protagonistes, Planet Prince, de Minoru Kawasaki, tot un homenatge a la sèrie dels anys 50, un moment imprescindible de la 18a edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic, que tindrà lloc del 20 al 25 de juliol.

Compartir