ACCIÓ >CINEMA

Amb la implicació del projecte Acció>Cinema, el Festival Nits amplia la immensa xarxa de col·laboracions, que considera indispensable per créixer com a comunitat, com a humanitat, a través del cinema i de la cultura.

El cinema com a eina de construcció social

Acció>Cinema és una iniciativa impulsada per la coordinadora de festivals de cinema Catalunya Film Festivals (CFF), en col·laboració amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Departament de Cultura, que promou l’audiovisual "com a eina de construcció d’una ciutadania formada, crítica i mobilitzada per un món més just".

El Festival Nits de cinema oriental de Vic participa al programa Acció>Cinema 2021-2022 amb dues activitats:

FESNITS JOVE

Durant el mes de juny de 2022, el Festival Nits ha organitzat projeccions de cinema oriental per al públic adolescent de centres educatius de Catalunya. Les projeccions s’han completat amb un cinefòrum en el qual els alumnes aprenen particularitats del llenguatge cinematogràfic dels films asiàtics i debaten sobre els temes socials plantejats en cada pel·lícula, amb el guiatge d’experts en cinema i de veïnes i veïns originaris de les comunitats asiàtiques protagonistes de cada projecció.

TALLERS A LES NITS MÉS PETITES

Aquest any, les sessions infantils de Les Nits més petites, que tenen lloc cada dia al Festival Nits a les 10 h a L’Atlàntida, d’entrada gratuïta, ofereixen un taller posterior d’arts plàstiques per a nenes i nens. Els infants s'endinsaran, mitjançant l’art, en el conjunt de valors suggerits per la pel·lícula que han vist.

Els Tallers a seran dirigits per l’artista, escriptora i il·lustradora Anna Obiols. Els infants que assisteixin a la projecció de qualsevol dels films podran participar en un taller d’arts plàstiques que es realitzarà al mateix teatre, després de la pel·lícula.

En aquests espais d'invenció artística es podrà crear un llibre segellat, acostar- se al món de formes retallades del revolucionari Katsumi Komagata, estampar i dibuixar bosses per a encabir- hi coses petites i construir cases encantades, ja siguin en penya-segats o en qualsevol altre lloc imaginat.