Compartir

Exposició KATAKALI-KALIKATA

Dimecres, 6 de juliol de 2022, 18.00 h.
Centre Cívic El Montseny

Ernesto Carratalà es defineix com “un dibuixant”, encara que la seva obra abasta un ventall ampli d'estils, des del dibuix en paper amb ploma fins la pintura a pinzell sobre teles de gran format. De petit dibuixava, i molt. Després de cursar estudis d'art, va començar a publicar il·lustracions en diferents revistes, destacant les cròniques il·lustrades de Calcuta i Manila que enviava a la revista històrica El Víbora. Després d'exposar en nombroses galeries d'art a països del sud-est asiàtic, va tornar a Catalunya i es va instal·lar al Barri del Raval de Barcelona, on persones vingudes d'arreu del món creaven un paisatge colorit d’allò més inspirador.

Carratalà és un gran observador i les escenes quotidianes li queden gravades a la retina amb precisió. Després, en la solitud del seu estudi, les vessa en paper o tela, tintes xineses o acríliques, amb resultats sorprenents. Hi tenen espai els colors més vius però també les tonalitats de grisos i sèpies. No hi ha ressentiment en la seva mirada, ni odi, ni compassió. Malgrat que les escenes que pinta són el reflex d'un món humil, difícil i, de vegades sòrdid, la seva mirada és neta i entranyable. Sovint, el seu univers imaginari es barreja entre els personatges creant un escenari oníric.

La seva obra és immensa i exuberant. Per aquesta exposició, ha escollit majoritàriament peces inspirades en l'Índia, unes peces que són testimoni de com és i ha estat la societat en un lloc i temps determinats.

La vida segons l'Ernesto, un artista que més que català, és Carratalà.

KATAKALI-KALIKATA. Passatge a l'India.
A partir del dimecres, 6 de juliol a les 18.00 h al CCVIC El Montseny
Més informació: centrescivics.vic.cat