Compartir

Exposició ‘Les filles de Durga’

Diumenge, 5 de juliol de 2020, 00.00 h.
Museu de l'Art de la Pell
Entrada gratuïta

El programa del Més Nitsha esdevingut una extensió imprescindible del festival, i recull tota aquella oferta cultural més enllà del cinema envers l’Àsia.

La Unitat de Cooperació de l’Ajuntament de Vic estendrà una de les propostes del Més Nits fins a principis de setembre: L’exposició Les Filles de Durgaes pot veure al Museu de l’Art de la Pell durant tot l’estiu. Aquest treball fotogràfic documental de la fotoperiodista Eva Parey, qui oferirà una visita guiada i comentada el dissabte 25 de juliol, és un testimoni gràfic sobre la vida de diverses dones als slums, barris de barraques, de la cosmopolita, atabalada i bollywoodiana urbs de Mumbai.

Gresol de somnis complerts, altres de trencats, Mumbai aglutina l’antítesi de la tradició indostaní. Si a l’Índia ser dona és complicat, viure sense el suport d’un marit és tot un desafiament. Per entendre la situació que viuen aquestes dones, cal conèixer el paisatge de la societat mumbaikar, conformada per immigrants, treballadores infatigables, habitacions diminutes de lloguer als slums, alcoholisme, drogues, violència de gènere i menors desprotegits.

Les Filles de Durgaés una amalgama del coratge de les dones en diverses situacions, al·legoria de la força que posseeix la deessa guerrera Durga, coneguda com la invencible.

Les Filles de Durga — Exposició d'Eva Parey.
Del 5 de juliol a l’1 de setembre al Museu de l'Art de la Pell