Compartir

17-07-2017

Amazones – Pinzell – Ànec

Les Nits han començat amb dos homenatges dedicats a artistes veterans, vitals per a la cinematografia dels respectius països.

Ahir dimarts inauguràvem l’exposició El Supercartellista, amb treballs de Yuen Tai-Yung, l’home que ha il·lustrat la història del cinema de Hong Kong a través dels pòsters de les pel·lícules més importants entre els anys 70 i 90. Yuen Tai-Yung va triar el cartell de Bruce Lee amb el seu famós mono groc quan una periodista li va demanar quin era el seu cartell preferit. La sala era plena, de gent i de respecte per un home que somreia tímidament, sorprès de l’admiració que desperta tan lluny de casa seva.

L’exposició es pot visitar fins diumenge a la Biblioteca Joan Triadú, i els que no heu conegut encara en Yuen Tai-Yung, podeu anar a veure l’elegant documental sobre la seva obra: The Posterist (dissabte 22 a les 18.00h al Cinema Vigatà, amb col·loqui posterior). Un altre detall: el director del documental, Hui See-Wai, és fill d’un dels actors que apareix al cartell del film Mr. Boo! també exposat a la Biblioteca.

El segon homenatge va tenir lloc a la nit xinesa a la Bassa. L’actriu de 95 anys Qin Yi, va rebre el Premi Honorífic per part de la Fundació Institut Confuci de Barcelona, Casa Àsia i el Festival Nits. Després de veure el seu passat en blanc i negre, Qin Yi ens va dedicar una salutació des de casa seva. El públic de la Bassa va aplaudir entusiasta aquesta connexió virtual, abans de gaudir la primera sessió noctura: Cook up a storm, una lluita entre cuiners i generacions.

Va assistir a l’acte la Vicencònsol General de la R.P. de la Xina, la Sra. Tang Lingyun.

 

Més fotos a LES NITS EN IMATGES

Compartir