Compartir

19-07-2017

Ângels – Maki – Bigotis

Aquest dimecres l’animal protector del Festival Nits ens ha portat sort. El Cinema Vigatà s’ha omplert de mainada que volia conèixer la història del gat de camp que s’ha d’enfron-tar a la vida urbanita, al film japonès Gats.

Els àngels de ferro han deixat astorat (no hi ha una altra manera de dir-ho) als espectadors de la Retrospectiva Kung Fu Girls: Iron Angels en versió uncut, amb les femmes fatales Moon Lee i Yukari Oshima governant la pantalla. I a mitja tarda el glamour de les belleses dels estudis Shaw ha captivat a un públic ja fidel als documentals de la Biblioteca Joan Triadú.

La gastronomia japonesa triomfa un any més i la Bassa s’ha fet petita. Un cop satisfets els estómacs, hem començat per visitar una escola infantil de sumo al curt Mitaka Sumo School. I tot seguit hem pogut conèixer uns convidats molt especials del Festival Nits 2017: Raita Kuramoto i la dolcíssima Yao Aining, director i actriu protagonistes de Strange Tales of Love and Strangers. Els ha presentat l’Honorable Sr. Naohito Watanabe, Cònsol General del Japó a Barcelona.

Després de la projecció hem conversat amb els artistes a tres idiomes: japonès, mandarí i català. Un luxe per als amants de la traducció simultània i espontània.

El Festival té una vida paral·lela a les xarxes i el millor moment del dia ha estat l’autoproclamació d’Hisao Hoshino com a alcalde de Vic, prenent possessió de la butaca pertinent a la Sala de Plens. Busqueu-lo a @cinemaoriental, algú dubtaria a votar-lo???

 

Més fotos a LES NITS EN IMATGES

Compartir