Compartir

04-06-2020

El Festival Nits lliura el seu Premi Honorífic a l’actriu japonesa Asami

 

El Premi Honorífic de l’edició d’aquest any és per Asami . L’actriu japonesa va debutar al cinema l’any 2005 amb el director Naoyuki Tomomatsu amb la pel·lícula Kiss em or Kill em, però seria amb Sukeban Boy (Noboru Iguchi, 2006) amb què es convertiria en icona del cinema de culte japonès, treballant a les ordres de realitzadors com Iguchi, Tomomatsu, Nishimura o Kurando Mitsusake amb desenes de títols projectats a festivals de cinema de tot el món.

Paral·lelament a les seves intervencions en cinema de gènere, Asami es consagraria com a estrella de cinema d’acció gràcies als títols que va protagonitzar per al segell Zen Pictures de Giga, pel·lícules com Sailor Cats (2011) o Burnout Neo (2012) que mostraven el seu gran domini de les arts marcials.

Ara, amb Tunguska Butterfly , i després de més de 150 pel·lícules en la seva filmografia, Asami va anunciar que posava punt i final a la seva carrera com a actriu per emprendre nous reptes professionals. En aquest seu últim projecte ens presenta un sentit relat de redempció i segones oportunitats que barreja gèneres i destaca per la seva reivindicació feminista

Compartir