Compartir

13-05-2018

El Festival Nits engega una campanya a Verkami per publicar el seu nou llibre

El Festival Nits engega una campanya a Verkami per publicar el llibre Stephen Show! El cine espectáculo de Stephen Chow. L’obra es presentarà a la 15a edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic, on es retrà homenatge a aquesta estrella còmica del cinema xinès i hongkonès amb una retrospectiva dels seus films més emblemàtics.

Stephen Show! El cine espectáculo de Stephen Chow és el quart llibre de la Biblioteca FesNits, una col·lecció que el Festival va iniciar l’any 2015 i que anteriorment ha tractat el western asiàtic (Wild Wild East), el cinema de monstres (Kaijû! Quadern de camp) i les actrius del cinema d’acció (Kung Fu Girls!). Totes aquestes publicacions es van finançar a través de campanyes de micromecenatge a través de Verkami i encara es poden comprar a través del web del Festival. Si encara no en teniu algun, una bona opció és participar al Verkami, on els podreu recuperar a un preu especial per la campanya.

Stephen-Chow-Sing-Chi

Stephen Chow és conegut a casa nostra per haver dirigit i protagonitzat grans èxits com ara Desde Pekín con Amor (1994), Shaolin Soccer (2001), Kung Fusión (2004), CJ7 (2008) o The Mermaid (2016). Aquest llibre descobrirà als cinèfils la carrera de Chow des dels seus inicis a televisió, els seus anys de glòria al costat de directors com Wong Jing, Jeff Lau o Johnnie To, i la seva consolidació com a actor i director més taquiller del cinema xinès. Revisarà tota la seva filmografia i les eines amb les quals ha aconseguit crear un estil propi de cinema espectacle molt vinculat a l’esport, tema central del Festival Nits 2018.

El llibre, escrit per Domingo López, comptarà amb il·lustracions originals de Mr. Yuen Tai-Yung, creador de més de 200 cartells de pel·lícules emblemàtiques de l’època daurada del cinema de Hong Kong (del 1975 al 1992). Yuen Tai-Yung va visitar Vic durant l'última edició del Festival Nits per presentar el documental sobre la seva vida, The Posterist (Hui See-Wai, 2016), i ha cedit dibuixos de Stephen Chow per a aquesta edició, un dels quals il·lustra la portada del llibre.

Compartir