Compartir

22-07-2022

Casanova Wong rep el Gran Premi Honorífic una Nit dedicada a la cultura coreana

El Festival Nits de cinema oriental de Vic ha arribat a la meitat de la seva dinovena edició amb una jornada on s’han projectat en estrena internacional la darrera pel·lícula de Casanova Wong, Tiger’s Trigger, i el clàssic d’arts marcials Warriors Two, totes dues protagonitzades per l’actor coreà. La tercera Nit de festival ha tornat a omplir la Bassa dels Hermanos, després de fer-ho amb les Nits hongkonguesa i japonesa, amb un sopar de cuina coreana seguit d’una exhibició de taekwondo i de música i coreografies de K-Pop. Els parlaments de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i del director del festival Quim Crusellas, han precedit la intervenció d’un Casanova Wong que ha afirmat sentir-se un vigatà més.

A més de les projeccions, el matí de dijous 21 ha comptat amb dues activitats destacades. Catalunya Film Commission, Osona Turisme i FesNits han coorganitzat una visita per a professionals acreditats, convidats i premsa, a la Colònia Rusiñol, amb una posterior reunió entre productors. Paral·lelament, L’Atlàntida de Vic ha acollit la projecció de Wakuseiber, the Movie seguida de la gravació amb públic del podcast La Revàlida, conduïda per Mariona Borrull i Víctor Esquirol amb intervencions de Quim Crusellas i Magda Berges.

El FesNits afronta així una recta final amb tres dies en els quals es podran veure títols com l’esperada Inu-Oh, de Masaaki Yuasa, el documental Kung Fu Stuntmen, la presentació de Butterflies amb Albert Ventura o els èxits indis Sanak —film de cloenda— i RRR, entre molts altres títols.

Casanova Wong.

Corea del Sud, 1945. És una de les grans icones del cinema d’arts marcials i kungfu, conegut en l’època daurada del cinema d’arts marcials com el tornado humà. Aquest expert en taekwondo de tècnica impecable va debutar al cinema coreà de kungfu a principis dels anys 70, acreditat encara com Kim Yong-ho, el seu nom real. Després de fer el salt a la triomfant indústria de Hong Kong, a finals dels 70, es convertiria en Casanova Wong, deixant empremta en films com The Shaolin PlotThe Iron Fisted Monk Warriors Two, al costat del mític Sammo Hung. El sobrenom de Casanova li van posar per les seves nombroses aventures amoroses. Aviat, el seu rostre seria popular a les cartelleres dels cines de Hong Kong, substituint a Jackie Chan a The Story of Drunken Master (1979), participant en films com Enter the Invencible Hero (1980), en superproduccions com Duel to the Death (1983), i al costat de Bruce Lee a Game of Death 1 (1978) i 2 (1981). També va participar en algunes extravagàncies com Ninja Holocaust (1985) o Made in China (1981), que va rodar a la Costa Brava amb John Liu. Quan la febre per les arts marcials a Hong Kong va minvar, Casanova Wong va seguir treballant a Corea del Sud en tasques de productor i director. Aquest 2022 ha estrenat Tiger’s Trigger.

Compartir