Compartir

21-07-2016

Festival Nits 2016: cloenda

Al final, tot s’acaba. Diumenge va posar fi a una setmana plena de música, activitats, tallers, xerrades, exhibicions, sopars i (per sobre de tot) molt i molt de cine! El matí va brillar amb totes les projeccions, però sobretot amb una de les estrelles destacades d’aquest any: Attack On Titan Pt. 1 i 2. Una adaptació del famós manga i anime que és conegut mundialment i ha arrasat en vendes i nombre de fans. S’havia pogut veure en diferents festivals, però era el torn en què la ciutat de Vic es veies assetjada per les terrorífiques criatures humanoides enemigues de la humanitat i que mantenen una lluita dramàtica amb els pocs supervivents. L’acció i l’emoció estaven servides per poder degustar just abans dels plats finals d’aquesta última jornada del certamen.

Pag73_F ATAQUE A LOS TITANES

Un dels moments més esperats va arribar amb la publicació del palmarès del Festival.

Primer, es va donar a conèixer els guanyadors del concurs a Instagram. Amb l’etiqueta #FesNits, a partir de les seves visions més divertides i personals del festival. La fotografia guanyadora feia un homenatge a la camiseta de l’equip de l’organització menjant un dels paquets de fideus que els assistents van poder gaudir gràcies als nostres patrocinadors.

13769386_1362069947142757_9209897294005834939_n

El cinema Vigatà va emmudir quan Quim Crusellas, director del Festival Nits, va procedir a anunciar els premis de les projeccions. El premi popular se’l va emportar la pel·lícula d’arts marcials Ip Man 3, el premi de jurat va anar per la japonesa Mohican Comes Home i finalment el premi de la crítica va ser per la crítica social de la societat xinesa Old Stone.

Encara quedava un moment molt personal per a tothom que va participar i ajudar durant el Festival Nits, i és que el seu director va convidar tot l’equip de l’organització i col·laboradors a pujar a l’escenari per fer un comiat davant de tots els assistents al cinema i per dedicar unes paraules d’agraïment. La fotografia final va posar un toc de color i rialles amb la inestimable ajuda de Reji Hoshino, que ha acompanyat i animat el festival durant tots aquests dies.

_MG_7659

Seguint amb l’estil per descobrir noves apostes i formats audiovisuals, el festival va escollir la pel·lícula japonesa Chin-Yu-Ki, una revisió de la llegenda xinesa del viatge a l’oest, però ple d’humor irreverent, bromes plenes d’ironia i “gamberrades” de tot tipus. Una manera de poder acomiadar aquest certamen d’enguany amb molts somriures i amb un record diferent i positiu per agafar energies i fer passar l’espera el més ràpid possible fins a l’any vinent.

Així el cinema Vigatà va acomiadar a totes les persones que van gaudir del film i amb tot l’agraïment de les persones que han organitzat i format part del Festival Nits 2016. Tornareu a tenir notícies… Pròximament durant l’any vinent! Moltes gràcies per haver acompanyat el festival en tot aquest camí.

Eloi Sabater
@eloisabater

Compartir