18-07-2018

Dimarts 17 de juliol. Stephen Chow torna a Vic

El lleó xinès (de la Fundació Institut Confuci de Barcelona) ens ha donat la benvinguda dansant a la Bassa dels Hermanos per als Nitòmans/es, els fidels assistents del Festival Nits de cinema oriental de Vic, que aquesta edició fa 15 anys (!!!)

De bon matí, el Cinema Vigatà s’ha omplert de públic amb Meow. El Hong Kong Day (patrocinat de nou pel Hong Kong Economic and Trade Office –HKETO- de Brusel·les) ha arrencat amb aquesta pel·lícula plena d’humor absurd, tendra i emotiva, que ha fet vibrar infants i adults. Tot just hem començat però... potser Meow serà una bona candidata a obtenir el premi del públic?

El representant del HKETO, el Sr. Paul Leung, ha participat en la presentació del llibre que el Festival ha dedicat a l’estrella Stephen Chow, “el rei de la comèdia cantonesa”, segons l’autor i coprogramador del Festival Domingo López. L’humor del personatge s’ha encomanat al públic del Casino de Vic tot i la solemnitat dels discursos. El Sr. Leung ha reconegut que és un fan absolut de Stephen Chow i de quina manera el seu cinema representa la cultura i la creativitat de Hong Kong.

En el mateix acte, la Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura, ha assegurat que la relació de Vic amb Hong Kong és “de molta complicitat”. El director del Festival, Quim Crusellas, ha destacat que l’homenatge a la primera pel·lícula projectada al Nits fa 15 anys, Shaolin Soccer, “resumeix molt bé l’esperit del festival”.

A la primera Nit a la Bassa hem pogut gaudir d’un sopar cantonès, el concert de Milefo Band-A i l’estrena del curtmetratge Meiying MG-01, d’Adrià Guxens, coproduït pel Festival i protagonitzat per la presentadora de les sessions, Jin Jin Chen.

I a continuació, com aquella primera nit d’estiu d’ara fa 15 anys, el plat estrella ha estat la projecció de Shaolin Soccer, l’esbojarrada comèdia de Chow que de nou ha fet esclatar de riure al públic més noctàmbul.

No cada nit veiem prop de 1.000 persones anar-se’n a dormir amb aquest bon cos. Llarga vida a Stephen Chow!!

Compartir