19-07-2018

Dimecres, 18 de juliol: Vic se suma a la lluita contra el mal i a favor del medi ambient

Convidats del Japó i de Taiwan visiten el Festival Nits

Tres protagonistes del film Herois Unite (Japó 2018) han aterrat avui a la Plaça Major de Vic amb els seus brillants vestits de superherois. Als vigatans que els confonien amb els famosos Power Rangers, els han aclarit que ells són tota una altra cosa, i els han convidat a assistir a la sessió matinal de demà dijous 19 (Cinema Vigatà 10.00h).

Aquests personatges fascinants provenen de la sèrie japonesa Yatsurugui, creada pel prolífic productor Shin Iizawa (més de 5.000 films realitzats en la seva carrera) arran del terratrèmol del 2011, per ajudar els nens i nenes del districte de Chiba a superar aquell moment i per conscienciar el país sobre la importància de respectar el medi ambient.

Els Heroes Unite! han rematat la seva ruta vigatana amb una coreografia marcial a l’escenari de la Bassa per celebrar el Premi a la Trajectòria que s’ha concedit a Shin Iizawa (n’ha fet entrega del Hble. cònsol general del Japó a Barcelona, els Sr. Naohito Watanabe).

La nit japonesa a la Bassa ha estat com cada any una festa del sushi, del karate i de peus descalços que gaudeixen l’estiu damunt la gespa.  El preciós curt d’animació Sota l’olor de la figuera, presentat per la seva directora Dawnoi Martí i el film Tremble if you Want se’ns han endut aquesta nit cap a móns interiors.

I també...
El productor Aether Lee ha presentat el documental taiwanès A Foley artist, que exposa la carrera de l’artista creador de sons per al cinema Hu Ding-Yi. El més fascinant per al públic ha estat explorar una professió que té un punt de misteri i que es transmet gairebé com si fos una fórmula secreta… una tasca artesanal, que sovint passa desapercebuda però que és indispensable per crear un bon film.

 

Compartir