Compartir

28-01-2017

Dones en acció

El cinema d’acció rarament està protagonitzat per dones, elles són les grans oblidades d’un gènere amb massa testosterona. Però a la Xina i Hong Kong sempre han produït pel·lícules d’arts marcials amb dones ens els rols principals i des del Festival Nits volem reivindicar aquest fet. Ho farem amb la publicació del llibre Kungfu Girls! Les actrius del cinema d’acció de Hong Kong i la Xina i dedicant la retrospectiva a aquestes dones d’acció.

Noms com Moon Lee, Sharon Yeung Pan-Pan, Michelle Yeoh, Kara Hui, Maggie Q, Cheng Pei-Pei, Angela Mao o Mandy Ho s’han convertit en grans estrelles del cinema d’acció asiàtic i han contribuït a convertir aquest gènere en el més popular de la indústria, fent que els seus films s’hagin editat i reeditat en el mercat internacional.

Així doncs, la Biblioteca FesNits s’ampliarà amb un quart llibre que farà un repàs exhaustiu del protagonisme femení en el gènere d’acció, amb un context històric, una galeria amb les actrius més destacades, entrevistes i una guia de pel·lícules. Un assaig cinematogràfic únic perquè serà el primer dedicat íntegrament a les dones en el cinema d’arts marcials de Hong Kong i la Xina. Els encarregats d’escriure’l seran Domingo López i Jorge Endrino.

El Festival també està treballant per convidar alguna de les actrius citades per fer-los entrega d’un premi commemoratiu en homenatge a totes les dones del cinema d’acció.

Compartir