Compartir

21-07-2021

El cinema oriental torna a conquerir Vic

La inauguració brilla amb convidats, cuina xinesa i espectacles

El Festival Nits de cinema oriental de Vic ha engegat la seva 18a edició amb gran èxit de públic i una programació farcida d'estrenes. Fins diumenge 25, la capital d'Osona acull les últimes novetats de les fimografies asiàtiques, acompanyades de la millor gastronomia i activitats culturals per a tots els públics.

La nit inaugural del FesNits 2021 va tenir lloc ahir al vespre a la Bassa dels Hermanos i va comptar amb presència institucional i artística destacada. Hi van assistir la consellera d’Acció exterior i Govern obert, Victòria Alsina; la delegada territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Rosa Vestit; l'alcaldessa de Vic, Anna Erra; la 2a tinent d’alcalde i regidora de Cultura i Museus i Convivència i Seguretat de Vic, Susagna Roura; la responsable de Festivals audiovisuals de l’Àrea de l’Audiovisual a l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Carme Puig; el vicerector de Relacions internacionals de la Uvic, Josep Bau, i els directors de la Fundació Institut Confuci de Barcelona, Li Peihua i Zhou Minkang. De manera virtual, també es va comptar amb la presència del Cònsol General de la R.P. Xina a Barcelona, Zhu Jingyang.

L'acte d'inauguració, dedicat a la cultura xinesa, va comptar amb l'espectacle del tradicional drac xinès, de la mà de l’Institut Confuci de Barcelona, i les danses tradicionals xineses protagonitzades pels membres de l'Associació SIWEI d’Intercanvi cultural Catalunya-Xina. A continuació, la pantalla de la Bassa es va il·luminar per projectar el curtmetratge Jiangjun Guan, dirigit per Jingxiang Li, directora de cinema xinesa i jurat de d'aquesta edició, i la pel·lícula Tiger Robbers, de Li Yu, un conte de fades ple de realisme màgic.

Compartir