Compartir

20-07-2022

El Festival Nits 2022 rugeix amb una inauguració de lleons i estrelles del cantopop

El Festival Nits de cinema oriental de Vic 2022 ha iniciat la seva 19a edició certificant el retorn a la normalitat de públic prèvia a la pandèmia, amb més d'un miler de persones assistint a les sessions de L’Atlàntida i la Bassa dels Hermanos. Hong Kong ha estat el país protagonista del dia, amb la recepció de la Hong Kong Economic and Trade Office a Brussel·les (HKETO) al Casino de Vic, l’estrena mundial de la pel·lícula Remember What I Forgot i la Nit a la Bassa, en la qual s’han servit plats del país i ha tingut lloc una exhibició de dansa dels lleons xinès i vigatà i un concert de Guillem Roma dedicat a Anita Mui.

Els parlaments de la representant adjunta de la HKETO, Grace Li, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, la representant de l’ICEC, Carme Puig, i el director del Festival, Quim Crusellas, han precedit la projecció de la pel·lícula Anita, sobre l’estrella hongkonguesa de cantopop. La pel·lícula de Longman Leung s’estrenava al festival després d’haver-se alçat, la nit de diumenge 17 de juliol, com a màxima guardonada dels Hong Kong Film Awards, amb cinc estatuetes.

L’actor Casanova Wong, que presenta la seva darrera pel·lícula i rebrà el Gran Premi Honorífic del Festival Nits dijous 21, ha estat també present en la primera jornada, participant de les activitats i la visita a l’ajuntament de la ciutat, on Bet Piella ha acompanyat a l’actor i les representants de la HKETO per l’emblemàtic edifici vigatà.

Compartir