Compartir

24-07-2017

El Festival Nits entrega el Premi d’Honor a l’actriu Kara Wai

El Festival Nits de cinema oriental de Vic ret homenatge a la carrera de l’actriu Kara Wai (Kara Hui) amb una sessió doble de cinema i amb l’entrega del Gat de la sort en l’acte de presentació del llibre KUNG FU GIRLS.

L’homenatge ha tingut lloc el dissabte 22 de juliol i s’ha dividit en dues parts: al matí, el Cinema Vigatà ha acollit una sessió doble amb el primer i el darrer film protagonitzats per aquesta estrella del cinema d’acció de Hong Kong: My Young Auntie (Las garras de la tigresa) (Liu Chia-Liang, 1981) i Mrs K (Ho Yuhang, 2017).

A la tarda, el públic ha aplaudit la trajectòria de la intèrpret en l’acte celebrat al Casino de Vic per presentar el llibre KUNG FU GIRLS. Les actrius del cinema d’acció de Hong Kong i la Xina. Com que l’actriu no ha pogut desplaçar-se per assistir al Festival Nits, s’ha fet l’entrega simbòlica del Premi, el Gat de la sort, i s’ha projectat un vídeo on Kara Wai ha agraït el guardó des del seu domicili a Hong Kong.

A l’acte han intervingut el director del festival, Quim Crusellas, la Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Sra. Susagna Roura, la Consellera de Turisme del Consell Comarcal d’Osona, Sra. Mila Martínez, i el Director Adjunt de Hong Kong Economic and Trade Office de Brussel·les (HKETO), Sr. Sam Hui. El llibre KUNG FU GIRLS ha estat presentat pels seus autors: Domingo López, Jorge Endrino i Toni Benages (il·lustrador).

 

Kara Wai va debutar a finals dels anys 70 a la productora dels germans Shaw, participant en èxits com The Tigress of Shaolin (1979) o The Lady is the Boss (1983). La seva carrera s’ha extès a través de quatre dècades en les quals mai ha deixat de treballar, apareixent en totes les variacions del gènere d’acció femenina, com les girls with guns o les comèdies d’arts marcials. En els darrers anys ha fet el salt al cinema d’autor, collint èxits i premis internacionals. Mrs. K, projectada en Sección Oficial al festival, representa el seu comiat del cinema d’acció.

L’homenatge a aquesta estrella del cinema de Hong Kong, s’emmarca en la retrospectiva dedicada a les estrelles del cinema d’acció asiàtic que han ocupat un espai central en aquesta edició del Festival Nits.

La publicació del llibre i la Retrospectiva KUNG FU GIRLS han comptat amb la col·laboració del Hong Kong Economic and Trade Office de Brussel·les. Aquest organisme ha volgut destacar el rol de les dones al cinema d’acció de Hong Kong a través d’una retrospectiva de cinc títols i dos documentals, a banda de diferents sessions especials.

Alguns films de la Retrospectiva es podran veure de nou, després de l’estiu, a la seu de la Fundació Institut Confuci de Barcelona.

Compartir