Compartir

23-01-2018

Presentació a Barcelona de la retrospectiva Kung Fu Girls! i el documental-exposició The Posterist

Durant el mes de febrer, els amants del cinema asiàtic tenen l’oportunitat de gaudir d’un cicle de projeccions i activitats, a la seu de la Fundació Institut Confuci, que van formar part de la darrera edició del Festival Nits de Cinema oriental de Vic.

La Fundació Institut Confuci acollirà la retrospectiva Kung Fu Girls!, amb els següents títols:

Dimecres, 7 febrer. 19 h - My Young Auntie (Las garras de la tigresa. Liu Chia-Liang, 1981)
Dimecres, 14 de febrer. 19 hYes Madam (Ultra Force 2. Corey Yuen, 1985)
Dimecres, 21 de febrer. 19 h - Iron Angels (Raymond Leung, Teresa Woo, 1987)
Dimecres, 28 de febrer. 19 h - Magnificent Warriors (Guerreros invencibles. David Chung, 1987).

A la sessió inaugural (dimecres 7 de febrer a les 19.00 h) es presentarà el llibre Kung Fu Girls! Las actrices del cine de acción de Hong Kong y China, escrit per Jorge Endrino i Domingo López.

Mentre en els films d’acció occidentals les dones han estat sempre relegades a papers secundaris, a la Xina i a Hong Kong actrius com Moon Lee, Sharon Yeung Pan-Pan, Michelle Yeoh, Kara Hui, Maggie Q, Cheng Pei-Pei, Angela Mao o Mandy Ho s’han convertit en grans estrelles del gènere, amb films estrenats i reeditats en el mercat internacional. El llibre i retrospectiva Kung Fu girls! reten homenatge a aquestes heroïnes.

Totes les activitats es faran a la seu de la Fundació Institut Confuci: C/Elisabets 10, Barcelona.

 

 

D’altra banda, els espectadors podran assistir també a la projecció del documental The Posterist (Hui See-Wai, 2017), Menció Especial del Jurat en l’edició del Festival Nits 2017. Aquest film recupera l’art del dibuixant Yuen Tai-Yung, autor dels cartells més famosos del cinema de Hong Kong entre els anys 1975 i 1992.

Aquesta projecció formarà part de la vetllada de celebració de l’Any Nou Xinès 2018 a la Fundació Institut Confuci de Barcelona (C/Elisabets 10) el dia 15 de febrer:

  • 18:30 h. Inauguració de l'exposició El Supercartellista amb els pòsters més emblemàtics de Yuen Tai-yung que es podrà visitar fins el 2 de març.
  • 18:40 h. Projecció de The Posterist
  • 20:30 h. Concert del grup Rock Gas

 

Totes les projeccions i activitats són gratuïtes. Cal fer reserva prèvia a través del web de l'Institut Confuci

Compartir