Compartir

07-04-2021

El Fesnits presenta un cartell protagonitzat per la carpa Koi i els primer títols de la programació

Resistència, paciència i sort. Aquests són els atributs que representa la carpa Koi, un peix ornamental de l'est asiàtic que protagonitza la imatge de la propera edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic. Si l'any passat el Maneki Neko -o gat de la sort- va simbolitzar els malabarismes per a poder dur a terme el certamen en un context advers, enguany la carpa Koi aportarà la dosi d'alegria necessària i la determinació de nedar contracorrent, amb la saviesa adquirida en una passada edició molt exigent. El seu nom, que significa "criatura de bells colors" representa la varietat multicultural de l'Àsia, amb el vermell de fons, el color de la felicitat i la bona sort.  Com cada estiu, Vic tornarà a ser el punt de trobada de la cultura asiàtica a través del cinema i la gastronomia, entre els dies 20 i 25 de juliol.

El Festival Nits avança els primers tres títols de la seva programació, procedents de tres països diferents. En primer lloc, la trepidant superproducció cantonesa Shock Wave 2 (Herman Yau, Hong Kong). Un film ple d'acció amb un repartiment estelar que protagonitzarà la Nit Movistar+. L'incombustible Andy Lau posa més llenya al foc en la segona entrega d'aquesta taquillera saga (la primera part va viure l'estrena internacional al Festival Nits 2017) on l'ona és encara més expansiva que en l'anterior: més acció, un elenc més espectacular, i una trama més vibrant i atractiva.

El segon títol és The Secret Zoo (Son Jae-gon, Corea del Sud), una producció que combina una mirada autoral amb una evident comercialitat, i pertany a una de les cinematografies asiàtiques de moda. Al nostre país no és gaire habitual veure comèdies coreanes, així que el públic podrà gaudir del seu surrealista i irresistible sentit de l'humor. L'esperit de les comèdies col·lectives amb missatge (en aquest cas mediambiental) sobresurt en aquesta història delirant d'animals i gent, o de gent fent l'animal. Aquesta adaptació d'un popular webcomic s'ha convertit en un èxit de taquilla al seu país d'origen, gràcies en bona part a la química dels personatges, la seva emotivitat i el seu sentit de l'humor absurd.

La tercera proposta és Tokyo Dragon Chef (Yoshihiro Nishimura, Japó), una bogeria marca de la casa Nishimura, molt divertida, delirant, plena de rock'n'roll i, en aquest cas, apta per a tots els públics. Es tracta d'una barreja de noir nipó amb The Blues Brothers, plats de ramen i les escenes d'acció més exagerades. Poc pressupost i molta imaginació per a una experiència lúdica que regala cameos tan celebrats com el de Tak Sakaguchi i diverses estrelles del J-Pop.

El Festival Nits ja ha obert les inscripcions de pel·lícules i curtmetratges per a la propera edició, que es poden fer a través de la plataforma Festhome fins el 21 de maig.

Compartir