Compartir

21-07-2019

El jurat i el públic del Festival Nits premien la varietat de la programació

El Premi del Jurat ha recaigut en dos títols ex aequo: el film Spring Sparrow (Xina, 2019) i Andhadhun (Índia, 2018).

El Jurat, format per Sandra Takagi, Sergio Molina i Alfons Gorina, ha remarcat que aquesta decisió “reflecteix la riquesa del festival”, que presenta els gèneres i estils més diversos. L'opera prima de la jove directora Li Jingxiang, Spring Sparrow, s'ha endut el premi per “la seva sensibilitat i naturalitat” i pel “relat social del que va significar l’emigració del camp a la ciutat”. I perquè és una pel·lícula “sincera amb una fotografia molt cuidada”. La directora, que ha passat tota la setmana a Vic, va poder recollir el premi de la seva primera pel·lícula.

Pel que fa a Andhadhun, dirigida per Sriram Raghavan, el Jurat en reconeix “la capacitat de sorprendre a través d’un guió amb constants girs que manté atrapat l’espectador” i aconsegueix construir “un trenca-closques on tot encaixa”.

El públic i la premsa acreditada han coincidit amb aquest criteri i han concedit els respectius guardons, el Premi Gat de la Sort i el Premi de la Crítica, a aquesta producció índia, una mostra del cinema comercial d'alta qualitat que conviu amb films d'autor dins la programació del Festival Nits. Per primera vegada, l’acte de cloenda i d’entrega de premis s’ha celebrat dissabte, a la Bassa dels Hermanos, davant del públic massiu de la Nit índia.

Els artistes asiàtics es deixen seduir per l’encant del festival

A banda de la directora Li Jingxiang i d’un dels actors protagonistes de Spring Sparrow, Ji Hongyang, Vic ha rebut en aquesta edició la visita de l’estrella del cinema d’acció tailandès Jeeja Yanin. L’actriu va rebre el Premi d’Honor del Festival Nits durant la nit inaugural, dimarts 16.

Per quart any consecutiu, el carismàtic Reji Hoshino, productor i director japonès ha presentat aquest diumenge la darrera sessió del festival, el Tetsudon, una antologia de curtmetratges esbojarrats, amb molta participació del públic. En la mateixa sessió, s'han projectat els curts participants al concurs Vicsudon i el públic ha triat Vegan Shinobi, de Ferran Carbonell, com a film guanyador.

Creixen les xifres d’assistència al Cinema Vigatà

La fidelitat del públic a les sessions nocturnes de la Bassa dels Hermanos continua intacta i augmenta l’assistència a les projeccions del Cinema Vigatà. En concret, augmenten els espectadors més cinèfils i amb curiositat per conèixer noves cinematografies.

El certamen ha aplegat 44 films produïts a 8 països: la Xina, el Japó, Hong Kong, Tailàndia, Taiwan, Corea del Sud, Nepal i l’Índia. 25 d’aquests llargmetratges han estat estrenes.

Els Nitòmans han pogut gaudir també de 37 activitats paral·leles vinculades amb la cultura asiàtica i/o l'art cinematogràfic, abans (programa Més Nits!) i també durant el certamen. Més de 30 entitats de Vic i de la resta de Catalunya s’han implicat en la celebració del Festival Nits, pertanyents en gran part a les diverses comunitats asiàtiques del territori.

El festival ja té la mirada posada en l’any vinent, per seguir com a un espai de trobada únic i projecte cultural per a tothom, més enllà de l’interès cinematogràfic.

Compartir