Compartir

15-07-2018

Els herois infantils més coneguts del Japó visiten el Festival Nits

Yatsurugi és un heroi cívic i ecologista que, amb l’ajuda d’un grup de nens i nenes, lluita contra els malvats que volen acabar amb les tradicions, la identitat i la pau de la ciutat. Junts protagonitzen la sèrie d’herois locals més coneguda del Japó i una de les sèries més representatives del gènere Tokusatsu. Tokusatsu és la manera d'anomenar els efectes especials en japonès. S’utilitza per donar nom a un tipus de sèries d'acció real de ciència-ficció, fantasia o horror, tant per a televisió com per a sales de cinema.

Part de l’equip artístic de la sèrie visitarà el Festival Nits amb motiu de l’estrena internacional del film Heroes Unite. Yatsurugi, junt amb dos herois d’altres ciutats, n’és el protagonista i plegats lluitaran contra les forces del mal.

Dimecres 18 de juliol (20.00h) a la Bassa dels Hermanos i dijous 19 (10.00h) al Cinema Vigatà els podrem veure caracteritzats, amb els vestits que els atorguen els seus superpoders per enfrontar-se als dolents, i interactuar amb el públic del certamen.

Serà a Vic l’estrella infantil de 9 anys Kasumi Tsuji, que interpreta el paper de Mini-Kisara. L’acompanyarà Ayaka Tsuji, la seva germana a la vida real i una de les Kung fu girls més importants del cinema japonès. Va començar a interpretar papers d’acció als 9 anys i actualment, amb 24, ja ha actuat en més de 80 pel·lícules i sèries. A Yatsurugi interpreta l’heroïna Kisara.

Shin Iizawa, productor d’Heroes Unite i actor de Yatsurugi, també ens visitarà. Iizawa és un dels productors independents més prolífics del Japó, responsable de més de 5.000 films. El Festival Nits celebrarà la seva extensa carrera atorgant-li el Premi a la trajectòria.

Yatsurugi i el terratrèmol del 2011
Yatsurugi va néixer després de la catàstrofe que va suposar el terratrèmol i posterior tsunami de l’any 2011 al Japó. Diferents àrees de la prefectura de Chiba es van veure afectades, deixant un rastre d’una vintena de morts i importants desperfectes en habitatges i indústries, entre elles una refineria i una planta de gas que van encendre les alarmes pel risc de contaminació radioactiva.
L’impacte emocional d’aquell desastre va ser especialment dur entre els més petits. Els creadors de Yatsurugi van idear la sèrie com a via d’escapament del drama viscut però, al mateix temps, amb una clara vocació de sensibilització ambiental.
La companyia Yatsurugi Damashi dóna part dels beneficis d’aquesta i d’altres sèries infantils a les víctimes del terratrèmol.

Les Nits més petites
Heroes Unite està programat dins les sessions infantils del Festival Nits. El programa de les ‘Nits més petites’ inclou cinc films que es projecten cada matí a les 10.00 h al Cinema Vigatà (de dimarts 17 a divendres 20 són sessions gratuïtes i dissabte 21 de pagament).

Les ‘Nits més petites’ compten amb una de les Sessions Movistar+ del Festival (Mai Mai Miracle, del japonès Sunao Katabuchi) i s’han organitzat aquest any amb el suport de la Fundació Antiga Caixa Manlleu.

Compartir