Compartir

18-04-2018

El Festival es consolida com a aparador del cinema asiàtic amb la seva visita al FilmArt

Quim Crusellas i Domingo López, director i programador del Festival Nits respectivament, han estat al FilmArt (HKTDC Hong Kong International Film & TV Market) per visionar i negociar els títols que formaran part de la propera edició del certamen (17-22 de juliol de 2018). En aquesta visita al mercat de cinema asiàtic més important del món, l’equip del festival ha pogut tancar contractes amb pel·lícules de la Xina, Hong Kong, el Japó, Tailàndia, Índia, Nepal i Cambodja, entre d’altres.

L’estada a Hong Kong ha coincidit amb l’aparició del guardonat documental The Posterist (Hui See-Wai, 2016) en formats digitals. L’edició xinesa d’aquest film compta amb materials específics i nombroses referències al Festival Nits de cinema oriental de Vic, i també de la ciutat, on va aconseguir el Premi Especial del Jurat 2017.

La delegació del Festival Nits també s’ha desplaçat al Japó, on ha acordat convenis de col·laboració amb l’HISTORICA – International Film Festival de Kyoto (amb el qual es farà un intercanvi de programació), la productora GIGA —el darrer èxit de la qual, Heroes Unite (Eiji Kamikura, 2018) serà a Vic amb tot l’equip del film—, i els productors i directors de TETSUDON, la sèrie de pel·lícules col·lectives que per tercer any consecutiu ompliran el Festival Nits d’inventiva i radicalitat cultural.

Compartir