Compartir

23-07-2017

Gat – Tokusatsu – Nit

 

Els diumenges ja són dies estranys en si mateixos, però si a més són el darrer dia del Festival Nits, les sensacions poden ser indescriptibles. A més dels horaris de projecció, has d’estar pendent de quan surt el darrer tren, de les maletes i de saludar a aquelles persones amb les quals has estat compartint fins a 20 hores diàries d’activitat nitòmana.

El dia ha començat com cada matí amb una sessió infantil d’animació, aquest cop amb En este rincón del mundo, una de les propostes animades més poètiques que hem pogut veure aquest any. A continuació hem descobert quin era el curt sorpresa de la setmana: Idol X Warrior Miracle Tune, que ha precedit l’esperada Tokusatsu Justy Wind Ninja Special Agent, llum, color i molt de poder femení.

Fins a darrera hora del matí els convidats han atès als periodistes i s’han fet fotografies amb els professionals i amb el públic que encara ha tingut la sort de trobar-se’ls pels carrers de Vic. El públic de les Nits ha passat la tarda al Cinema Vigatà, escurant les darreres hores de bon cinema. A les 16h hem vist One Night Only: d’acció, drama, romanticisme i comèdia, tot en un. I a la darrera sessió hem gaudit de l’acció i la fibra de Extraordinary Mission, ideada pels creadors d’Infernal Affairs.

Abans de començar la projecció però, el Jurat Internacional del Festival Nits de cinema oriental de Vic ha anunciat els guanyadors: Premi del Jurat: Mountain Cry i Menció Especial del Jurat: The Posterist. S’ha fet entrega del Gat de la sort del Festival al director de The Posterist Hui See-Wai i al seu protagonista Yuen Tai-Yung, que ens han acompanyat tota la setmana, guanyant-se l’adoració d’equip i públic.

Després de la projecció, un cop recollits tots els vots dels espectadors i de la premsa acreditada, hem pogut anunciar el Premi del Públic a Fabricated City (Sessions Movistar+) i el Premi de la Crítica a Duckweed. I entre petons i abraçades i ‘fins aviats’, hem començat a fer caixes, despenjar cartells i acomiadar-nos des de les xarxes: Moltes gràcies als amants del cinema que feu possible que cada any les Nits llueixin a Vic.

Fins aviat Nitòmans!

 

Més fotos a LES NITS EN IMATGES

Compartir