Compartir

14-05-2021

Grans èxits de la taquilla asiàtica s’afegeixen a la programació del Fesnits

El Festival Nits de cinema oriental de Vic continua sumant títols a la programació de la seva 18a edició. Aquest any, el festival és tot un número 1 i no, no és cap atac d'egolatria. El Fesnits, que es celebrarà del 20 al 25 de juliol, projectarà un bon nombre de números 1 de la taquilla asiàtica i la crítica especialitzada. Singapur, Corea del Sud i l'Índia són protagonistes d'un nou avanç de programació que es va fer ahir a través de Youtube.

Si parlem de números 1, hem de començar anunciant Number 1, d'Ong Kuo Sin, primer llargmetratge de Singapur que el Fesnits projecta en secció oficial i que ha estat líder indiscutible de taquilla al seu país. Es tracta d'un film que suposa un pas definitiu per a la desestigmatització de la cultura drag a Singapur i al sud-est asiàtic, una cinta LGTBI que no defuig la seva condició comercial i que ha estat mereixedora d'elogis per part de la crítica.

El Fesnits ja va anunciar anteriorment la trepidant superproducció cantonesa Shockwave 2 com un dels plats forts de la propera edició. Ara s'hi afegeix One Second Champion, de Chiu Sing-Hang, i cal destacar que tots dos títols han estat números 1 a la taquilla de Hong Kong. One Second Champion és una pel·lícula que combina fantasia, drama i comèdia amb una gran habilitat per explicar una història de superació personal ambientada al món de la boxa.

Corea del Sud tampoc podia faltar a la cita anual amb el millor cinema asiàtic. Nido de víboras (Beasts Clawing at Straws), de Kim Yong-hoon, és una irresistible combinació de comèdia negra i thriller trepidant, amb una narrativa i una factura visual de primera. Va guanyar el Premi Especial del Jurat al 49è Festival Internacional de Rotterdam, i el Premi a la Millor pel·lícula de la Korean Assoiation of Film Critics.

Un altre número 1, en aquest cas de la taquilla telugu -a l'Índia- és Krack, de Gopichand Malineni. Aquest film d'acció extrema ens retroba amb l'estrella més popular del cinema de Tollywood, Ravi Teja. Per celebrar aquests nous títols de la programació del Fesnits i començar a escalfar motors, aquest diumenge 16 de maig gaudirem de la projecció d'un altre film indi, Action Jackson, a les 19h al teatre L'Atlàntida de Vic. Tota una festa on no hi falta l'acció, el romanç i la música, al més pur estil Bollywood.

Tots aquests títols s'afegeixen a The Secret Zoo i Tokyo Dragon Chef, proposta coreana i japonesa, respectivament, dues experiències lúdiques i desacomplexades que també formaran part d'un Fesnits inspirat per l'alegria de la carpa Koi, protagonista del cartell i l'esperit d'aquesta edició.

Compartir