Compartir

27-06-2016

Hikari, càmera i… ACCIÓ!

El Festival Nits de cinema oriental de Vic celebrarà del 12 al 17 de juliol la seva tretzena edició. Una edició que brillarà amb llum pròpia gràcies a en Hikari, el yokai fanalet que aquest any s’ha convertit en la imatge del certamen i que s’encarregarà d’il·luminar-lo.

La seva màgica llum projectarà prop de 40 pel·lícules repartides en les seccions oficial a competició, infantil, retrospectiva, sessions especials i sessions temàtiques com la Nit de Terror o la Nit Golfa. Fidel als seus orígens, el certamen torna a buscar l’equilibri zen per combinar els títols més espectaculars i comercials del continent asiàtic amb les propostes més d’autor, radicals i innovadores. Enguany, el Festival Nits exhibirà també 7 curtmetratges que es projectaran fora de concurs i complementaran algunes de les sessions.

Per primera vegada, no tots aquests films seran de producció asiàtica. S’inicia la Ruta Marco Polo, una nova marca transversal que vol obrir les pantalles del certamen a produccions occidentals que ofereixen una mirada sobre l’Àsia.

I una altra novetat, els films de la secció oficial no només competiran pel Premi Gat de la Sort del Públic. El certamen introdueix dos nous guardons: el Premi del Jurat, compost pel director coreà Kyu-jun CHO, el cineasta japonès Reji Hoshino i la periodista Desirée de Fez, i el Premi de la Crítica.

La llum d’en Hikari tindrà cura també de les activitats paral·leles que es celebraran a l’Escenari Obert de la Bassa dels Hermanos, la Biblioteca Joan Triadú, la Casa Convalescència i la Jazz Cava i escalfarà els deliciosos plats asiàtics que es serviran als sopars de la Bassa. La vessant més lúdica del certamen arriba carregada de sabors i espècies, tallers per a petits i grans, concerts, espectacles de dansa i exhibicions d’arts marcials.

I sobretot, en Hikari guiarà als espectadors i visitants perquè no es perdin cap de les propostes del Festival Nits de cinema oriental de Vic.

Compartir