Compartir

13-06-2022

Joies de l’animació xinesa i japonesa entre les propostes familiars i juvenils

19a edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic, que tindrà lloc del 19 al 24 de juliol, prepara una programació diversa on el públic familiar i juvenil hi té un espai molt destacat. Durant la setmana de certamen, els matins a L’Atlàntida estaran enfocats especialment a aquests públics, amb les seccions Les Nits més petites i #Akihabara! i una sèrie de títols entre els quals hi ha grans noms del cinema oriental com Masaaki Yuasa o Takashi Miike i diverses premières internacionals. A més, dins la secció oficial d’enguany es presentarà l’espectacular pel·lícula d’animació xinesa I Am What I Am, sobre un noi que somia a participar en un torneig de la tradicional dansa del lleó. Amb tot, el públic general ja pot adquirir l'abonament Nitòman del Festival Nits 2022.

Les Nits més petites

Com en anteriors edicions, les sessions d’obertura de cada dia a L’Atlàntida de Vic estaran destinades a un públic familiar, i comptaran, entre altres, amb la première de la versió restaurada en 4K d’un dels grans clàssics d’animació asiàtics: La llegenda del llibre segellat, film xinès de la mítica Shanghai Animation Film Studio dirigit per Wang Shuchen el 1983 que s’endinsa en l’imaginari fantàstic de la Xina per parlar d’un llibre sagrat que el protagonista haurà de protegir perquè no caigui en males mans. Un altre nom propi de la secció serà el del japonès Takashi Miike. El director de films com Hara-kiri, 13 Assassins o Ichi the Killer canvia radicalment de registre amb Police X Heroine Lovepatrina! The Movie: Challenge from Phantom Thief!, pel·lícula sobre quatre singulars defensores de la pau que combina el musical i l’acció amb tocs de comèdia absurda i que es basa en la sèrie de televisió homònima.

L’anime nipó tindrà també el seu lloc a la secció Les Nits més petites amb la joia La casa encantada en el cabo, distribuïda per Selecta Vision, una història plena de fantasia i aventures sobre tres dones a les quals el destí reunirà en una antiga casa a prop del mar. I d’aquesta faula a una d’acció real amb Little Canned Men, protagonitzada per una jove estudiant xinesa que es troba amb cinc persones minúscules a dins d’una llauna amb les quals entaula una singular amistat.

#Akihabara!, la secció més gamberra

Els migdies a L’Atlàntida de Vic seran una festa durant el FesNits, amb una sèrie de propostes esbojarrades pensades pel públic que se sent jove i per a tot amant de la cultura pop japonesa. El gènere tokusatsu, ple d’efectes especials, acció i humor, omplirà la pantalla del recinte amb films com Tetsudon! We Are!, un delirant compendi de curtmetratges; Racoon Dog Gentleman, una sàtira sobre l’explotació laboral i el mercat de les aparences protagonitzada per un... os rentador; o Wakuseiber, the Movie, on els colorits protagonistes, hereus dels Power Rangers, han de salvar el planeta d’una amenaça espacial amb forma de conill còsmic. Una altra de les pel·lícules que s'hi veuran és la nova obra de Masaaki Yuasa, Inu-Oh. L'autor de films de culte com Night Is Short, Walk on Girl, El amor está en el agua o sèries com Hora de aventuras farà vibrar L'Atlàntida amb un Anime que se situa al Japó del segle XIV barrejant estils i tècniques, una òpera rock avantguardista i trencadora.

Compartir