Kaijû! Quadern de camp

Kaijû! Quadern de camp proposa un acostament diferent al mític cinema de monstres i no se centra només en les pel·lícules i els cineastes sinó en els autèntics protagonistes: les bèsties. L’autor Eduard Terrades, el coordinador Domingo López i l'il·lustrador Carles Gañarul han creat extenses fitxes que s'endinsen en el particular món d'una desena de monstres. A través de detallats dibuixos es donen a conèixer les seves particularitats fisiològiques, a banda d’anàlisis cinematogràfics de les seves filmografies i reportatges del gènere, amb col·laboracions de diferents especialistes en cinema asiàtic, així com una àmplia col·lecció de fotografies i cartells clàssics.

Fitxa Tècnica
Títol: Kaijû! Quadern de camp
Gènere: assaig/cinema
Autor: Eduard Terrades
Il·lustrador: Carles Gañarul «Ganya»
Coordinador: Domingo López
Pàgines: 140
Dues edicions: català i castellà
Format: 150x230 mm.
PVP: 20€
Data de publicació: 12 de juliol de 2016

 

 

ESGOTAT

Pròleg: Ángel Sala, director del SITGES-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

Firmes convidades: Jordi Sánchez Navarro, Marc Bernabé, Oriol Estrada, Manuel Valencia, Damon Foster, Domingo López, Victor Muñoz, Jorge Endrino i Enrique Garcelán, entre d'altres.

Edita: Festival Nits de cinema oriental de Vic, amb la col·laboració i distribució de Tyrannosaurus Books

Eduard Terrades Vicens (Granollers, 1982)
Escriptor i cinèfil, amb especial interès per a les cinematografies asiàtiques, i estudiós de la cultura japonesa. Forma part de CineAsia, empresa dedicada a la difusió del cinema asiàtic, i és locutor i conductor del programa de ràdio Més enllà de la vinyeta a l'emissora La Xarxa. És autor de llibres com FantAsia, Made in Kitano, Johnnie To: Redefiniendo el cine de autor o Diez Años de Terror Asiático: 1995-2005.

Carles Gañarul, «Ganya» (Vic, 1971)
Estudia Direcció Cinematogràfica al Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya. Durant 10 anys treballa professionalment com ajudant i cap de producció en sèries i programes de televisió, principalment a TV3. Creador de la sèrie Ganya Cinema Art, amb il·lustracions d'escenes de cinema fetes amb grafit sobre fusta. Ha exposat a Vic, Sabadell, Donostia, al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, etc. Actualment alguns dels seus treballs s'exposen i es venen als EUA, concretament a la Hero Complex Gallery de Los Angeles.

Domingo López (Barcelona, 1972)

És autor o coautor de llibres com Wild Wild East. Del curri Western al Soja Western, Made in Hong Kong, La Marca de Frankenstein o Johnnie To: redefiniendo el cine de autor. Ha dedicat la seva vida professional a la difusió de cinematografies desconegudes a través de publicacions com 2000 Maníacos o CineAsia, diverses distribuïdores videogràfiques i en les seves col·laboracions a ràdio i televisió. És codirector del programa Hollybrut a Paramount Channel i coprogramador del Festival Nits de cinema oriental de Vic.