Compartir

12-06-2018

Les activitats del ‘Més Nits!’ omplen Vic de cultura asiàtica

Els Centres Cívics de Vic i altres espais de la ciutat acullen cinema, música, conferències, exposicions, tallers d’arts plàstiques, teatre, arts marcials i gastronomia orientals, de l’1 al 15 de juliol. Amb aquest programa d’activitats, el públic vigatà es prepara per l’arribada de la 15a edició del Festival Nits de cinema oriental (17 - 22 de juliol).

El Més Nits! està organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Vic, la Universitat de Vic i el Festival Nits de cinema oriental. El programa complet està disponible a http://www.vic.cat/ccvic. Algunes activitats requerei-xen inscripció prèvia. Es pot realitzar a partir del dilluns 25 de juny.

Per a tots els públics
El programa inclou activitats pensades per a totes les edats i gustos. Però hi ha un conjunt de propostes especialment atractives per als més petits: el taller Fem teatre d’ombres! (12/07 al Museu de l’Art de la Pell) i el de Kung-fu familiar, on nens i adults aprendran els moviments bàsics d’aquesta art marcial a través de jocs i dinàmiques d’equip (07/07 al CCVIC Plaça d’Osona); l’exposició d’il·lustracions dedicada al film El meu veí Totoro, amb motiu del seu 30è aniversari (11-22/07 a l’Espai Romeu de la Biblioteca Joan Triadú); i la projecció del film Monster Hunt (Raman Hui, 2015), una pel·lícula de gènere fantàstic que ha triomfat internacionalment i que es podrà veure, gràcies a la col·laboració de Movistar+, l’1 de juliol (21.00h al Jardí del CCVIC Can Pau Raba), en la primera de les Sessions Movistar+ que programa el Festival Nits 2018.

Una altra proposta per passar un vespre d’estiu en família és el concert de les cantants osonenques d’origen xinès Charleen Cheng i Jin Jin Chen que, acompanyades per la banda Zao, presentaran temes orientals i de fusió cultural (12/07 al Pati de l’Ós del Seminari de Vic).

Juguem al criquet. Quan l’esport també és cultura
L’Associació social i cultural de l’Índia d’Osona farà una demostració de com es juga al criquet, esport d’origen anglès molt popular a l’Índia i al Pakistan. El públic assistent s’hi podrà sumar per aprendre’n (el 14 de juliol al CCVIC Serra-de-senferm).

Els secrets del sake
A l’habitual taller de cuina (centrat en la gastronomia nepalesa), s’hi suma en aquesta edició un Tast de sake amb Roger Ortuño, autor de ComerJapones.com, sommelier de sake i ambaixador de la gastronomia japonesa (13/07 al CCVIC El Montseny).

Aquestes són només algunes de les propostes del Més Nits! 2018, un programa de 17 activitats que clourà amb una jornada sobre l’Estudi Ghibli. Pau Serracant oferirà una conferència sobre les influències europees d’Hayao Miyazaki, cofundador junt amb Isao Takahata de la productora d’animació responsable de films tan importants com La tomba de les lluernes, El meu veí Totoro, La Princesa Mononoke o El viatge de Chihiro. La xerrada tindrà lloc el 15/07 a les 19.00h al CCVIC Can Pau Raba, abans de la projecció d’El conte de la princesa Kaguya, de l’enyorat Takahata.

Compartir