Compartir

09-07-2021

Les Nits més petites

El cinema va començar essent petit. Aviat va voltar pel món i es va fer gran.

Al Festival Nits de cinema oriental de Vic volem que descobriu, i us emocioneu, amb un cine viu i rebel com un drac juganer, ple de colors com cultures té l'Àsia i amb una delicada admiració pels seus orígens i pel públic que les acull. Xina i Japó es reparteixen Les Nits més petites d'aquesta 18a edició. Veniu, que la sala és gran.

Aquest any, les sessions més matineres del festival dedicades als més petits (i als grans que encara, per sort, són petits) s'enceten amb la còpia restaurada d'un gran clàssic de l'animació xinesa: Nezha, una meravella que adapta una de les llegendes més populars de la Xina.

Per a les altres tres sessions tenim la sort de comptar amb dues distribuïdores catalanes que estimen el cinema asiàtic. Selecta Vision, una de les col·laboradores més longeves del FesNits i referent clau de l'anime, ens porta l'última aventura en pantalla gran de Digimon. Per la seva banda, la sabadellenca Paycom Multimedia, que s'ha convertit en una ambaixadora de cinema xinès infantil, ens presenta dues pel·lícules que combinen humor i originalitat: Tofu, el petit guerrer i Manducàlia, totes dues doblades al català.

Podem afirmar que el cinema infantil asiàtic comença a tenir un públic fidel a casa nostra. Sense anar més lluny (bé, fins a la Xina), una de les propostes més exitoses de la passada edició del certamen, The Legend of Hei, es va estrenar aquesta temporada a Movistar+. Miau!

Les Nits més petites són possibles gràcies al suport de la Fundació Antiga Caixa Manlleu
Projeccions de dimarts a divendres a les 10.00 h, a L'Atlàntida

Compartir