Compartir

16-05-2016

Monstruosament agraïts

Kaijû! Quadern de camp ha superat el seu primer repte: seduir desenes de mecenes per poder passar de l’imaginari dels seus autors a ser una realitat ben aviat per a tothom. La campanya de micromecentage per finançar la segona aventura literària del Festival Nits de cinema oriental de Vic s’ha tancat amb èxit. Hi han participat 172 mecenes i s’han aconseguit 4.552€ euros. A tots vosaltres, moltes gràcies per creure-hi!

El llibre té ara un segon repte encara més important: veure la llum i complir amb les expectatives dels mecenes. Kaijû! Quadern de camp es presentarà oficialment el dimecres 13 de juliol a les 18 hores a la Biblioteca Joan Triadú de Vic, coincidint amb la celebració de la 13ena edició del Festival Nits. Durant els dies del certamen es podrà gaudir d’una retrospectiva de set films protagonitzats per alguns dels monstres més representatius del Kaijû-eiga japonès i els seus derivats.

Serà a partir de llavors quan els aficionats al cinema japonés i al gènere dels Kaijû Eiga podrán gaudir d’aquesta original proposta literària.

Godzilla, Gamera, King Guidorah o Mothra, entre d’altres, porten més de mig segle sorprenent al món amb les seves destructives aventures. Aquestes criatures gegantines són les protagonistes d’un gènere cinematogràfic, el Kaijû-eiga japonès, que ha traspassat fronteres i avui en dia són tan conegudes a Orient com a Occident. Ara, són també les protagonistes del segon llibre editat pel Festival Nits de cinema oriental de Vic.

Kaijû! Quadern de camp proposa un acostament diferent al mític cinema de monstres i no se centra només en les pel·lícules i els cineastes sinó en els autèntics protagonistes: les bèsties. L’autor Eduard Terrades, el coordinador Domingo López i l’il·lustrador Carles Gañarul han creat extenses fitxes que s’endinsen en el particular món d’una desena de monstres. A través de detallats dibuixos es donen a conèixer les seves particularitats fisiològiques, a banda d’anàlisis cinematogràfics de les seves filmografies i reportatges del gènere, amb col·laboracions de diferents especialistes en cinema asiàtic, així com una àmplia col·lecció de fotografies i cartells clàssics.

Fitxa Tècnica

Títol: Kaijû! Quadern de camp
Gènere: assaig/cinema
Autor: Eduard Terrades
Il·lustrador: Carles Gañarul «Ganya»
Coordinador: Domingo López
Pàgines: 140
Dues edicions: català i castellà
Format: 150×230 mm.
PVP: 18 euros
Data de publicació: 13 de juliol de 2016
Pròleg: Ángel Sala, director del SITGES-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya
Firmes convidades: Jordi Sánchez Navarro, Marc Bernabé, Oriol Estrada, Manuel Valencia, Damon Foster, Domingo López, Jorge Endrino i Enrique Garcelán, entre d’altres.
Edita: Festival Nits de cinema oriental de Vic, amb la col·laboració i distribució de Tyrannosaurus Books

Els autors

Eduard Terrades Vicens (Granollers, 1982)

Escriptor i cinèfil, amb especial interès per a les cinematografies asiàtiques, i estudiós de la cultura japonesa. Forma part de CineAsia, empresa dedicada a la difusió del cinema asiàtic, i és locutor i conductor del programa de ràdio Més enllà de la vinyeta a l’emissora La Xarxa. És autor de llibres com FantAsia, Made in Kitano, Johnnie To: Redefiniendo el cine de autor o Diez Años de Terror Asiático: 1995-2005.

Carles Gañarul, «Ganya» (Vic, 1971)

Estudia Direcció Cinematogràfica al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya. Durant 10 anys treballa professionalment com ajudant i cap de producció en sèries i programes de televisió, principalment a TV3. Creador de la sèrie Ganya Cinema Art, amb il·lustracions d’escenes de cinema fetes amb grafit sobre fusta. Ha exposat a Vic, Sabadell, Donostia, al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, etc. Actualment alguns dels seus treballs s’exposen i es venen als EUA, concretament a la Hero Complex Gallery de Los Angeles.

Domingo López (Barcelona, 1972)

És autor o coautor de llibres com Wild Wild East. Del curri Western al Soja Western, Made in Hong Kong, La Marca de Frankenstein o Johnnie To: redefiniendo el cine de autor. Ha dedicat la seva vida professional a la difusió de cinematografies desconegudes a través de publicacions com 2000 Maníacos o CineAsia, diverses distribuïdores videogràfiques i en les seves col·laboracions a ràdio i televisió. És codirector del programa Hollybrut a Paramount Channel i coprogramador del Festival Nits de cinema oriental de Vic.

Compartir