Compartir

24-07-2017

‘Mountain Cry’ guanya el Premi del Jurat del Festival Nits 2017

Mountain Cry ha guanyat el Premi del Jurat del Festival Nits 2017. El documental The Posterist rep una Menció Especial amb el seu retrat del cartellista Yuen Tai-Yung, l’artista que ha captivat al públic del festival durant la seva estada a Vic.

El Premi del Públic és per al film coreà d’acció Fabricated City (distribuït per Isaan Entertainment i estrenat simultàniament dins les Sessions Movistar+ del festival i al canal Movistar Estrenos). I el Premi de la Crítica ha estat per a Duckweed, èxit del cinema d’autor xinès de 2017.

El film Mountain Cry (Larry Yang, Xina 2016) és l’adaptació de la novel·la de Ge Shuiping, un drama rural ambientat a la Xina de l’any 1984 que condemna la intolerància d’un col·lectiu corcat pels prejudicis. Aquesta pel·lícula, que ha tingut a Vic la seva estrena estatal, retrata també una intensa història d’amor.

El Jurat internacional del Festival Nits de cinema oriental, format per Quim Casas, Pemba Chhoti Sherpa i Andrew Leavold, ha guardonat el film per la seva profunda història de supervivència i redempció, per l’expressivitat de les imatges i per com mostra el viatge extraordinari dels personatges. També n’ha destacat el context que reflecteix i l’excepcional interpretació de la seva actriu protagonista, Lang Yueting.

El documental The Posterist, dirigit per Hui See-Wai i protagonitzat pel dibuixant Yuen Tai- Yung, rep la Menció Especial del Jurat per la passió i l’amor demostrat cap al personatge retratat i perquè ha representat la comunió, en una sala de cinema de Vic, entre els espectadors i el cinema popular de Hong Kong.

El Festival Nits es consolida en la seva 14a edició com a esdeveniment que aconsegueix unir una programació de cinema especialitzat amb projecció internacional i el treball de territori i d’integració cultural.

Un total de 10.000 espectadors han assistit a les projeccions i activitats del Festival Nits 2017. Destaquen les Nits a la Bassa, nineta dels ulls del certamen, que han acollit les exhibicions d’arts escèniques, arts marcials, projeccions i sopars temàtics: la Xina, Japó, l’Índia, Corea del Sud i Hong Kong, amb prop de 1.000 persones cada nit.

El Premi del Jurat al film Mountain Cry, protagonitzat per una dona i la seva lluita amb l’entorn i els prejudicis, culmina una edició dedicada a les dones coratjoses. Durant la jornada del dissabte 22 de juliol es va presentar el llibre KUNG FU GIRLS, dedicat a les actrius del cinema d’acció de Hong Kong i la Xina, en un acte organitzat conjuntament amb la Hong Kong Economic and Trade Office de Brussel·les. També cal destacar l’èxit de públic a les sessions de la Biblioteca Joan Triadú, especialment a les projeccions dels documentals de fort contingut feminista Mira (Lloyd Belcher, 2016) i Gulabi Gang (Nishtha Jain, 2012).

Compartir